Nakupujte léky a kosmetiku online. Ušetříte čas i peníze | Moje zdraví

Nakupujte léky a kosmetiku online. Ušetříte čas i peníze

Nakupujte léky a kosmetiku online. Ušetříte čas i peníze
Autor: Brooke Lark, Unsplash
14. května 2020 • 00:00
Prezentace klienta • 

Ať už potřebujete pořídit zásobu vitamínů, kosmetiky, nebo opalovacích krémů, při nákupu online můžete ušetřit i několik stovek korun. Jaké léky lze bezpečně nakoupit přes e-shop a jak vybrat ověřenou lékárnu?

Využijte akce a výhodné nabídky

Drogerie a lékárny online mají dnes mnohonásobně širší sortiment než kamenné prodejny. Kromě velkého výběru tady oceníte nejrůznější slevy a akční nabídky. U kosmetických produktů to často bývá akce 2 + 1 zdarma a další výhodné balíčky, které vám ve finále ušetří nemalou částku. 

Nakupujte jen u schválených lékáren

Prodej léků přes internet je ošetřený zákonem o léčivech. Lékárny tak mají přesně stanovené podmínky zacházení se zbožím i s jejich výdejem. Každá lékárna, u které nakupujete, tak musí mít prodej online povolený Státním ústavem pro kontrolu léčiv (SUKL). Pokud v e-shopu nakupujete poprvé, vždy si raději na stránkách SUKLu zkontrolujte, že obchodník toto oprávnění má.

V e-shopu pouze volně prodejné léky

V online lékárnách pohodlně nakoupíte volně prodejné léky na nachlazení, alergie i doplňky stravy. Léky na předpis nakoupit přes e-shop ale nejde. Pokud na takový obchod narazíte, s nejvyšší pravděpodobností se jedná o padělky nebo prošlé léky.  

Rychlé doručení 

Lékárny musejí splňovat při prodeji léků online celou řadu podmínek. Jednou z nich je i nutnost odeslat zákazníkovi zboží do 48 hodin od vytvoření objednávky a to tak, aby byly léky doručeny nejpozději do tří dnů.

Plaťte až za 14 dní

Nakupování online přináší celou řadu výhod. Jednou z nich je služba odložená platba MALL Pay, kterou nabízí stále více e-shopů s kosmetikou, zdravou výživou i doplňky stravy. Zboží nakoupíte a obdržíte jako obvykle, ale s tím rozdílem, že za nákup můžete zaplatit až za 14 dní. Celá služba je navíc zdarma a bez poplatků.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.