Setkali jste se s tímhle na veřejném WC? Pozor, jde o nebezpečné ohrožení… | Moje zdraví

Setkali jste se s tímhle na veřejném WC? Pozor, jde o nebezpečné ohrožení…

13. června 2018 • 06:00

Neustálý rozvoj moderních technologií s sebou bohužel přináší i zdokonalování různých nekalých, a někdy dokonce i trestně postižitelných praktik.

Třeba taková miniaturní kamera na vás může číhat prakticky kdekoli. Nemáme nyní zrovna na mysli samoobsluhy, banky či pošty, ale především místa, kam by nikdo nezvaný nahlížet neměl, jako jsou WC, sprchy či šatny. Materiály na takových místech mohou natáčet nejen voyeuři, ale také lidé, kteří se je poté budou pokoušet zneužít.

Na podezřelé předměty byste si měli dát pozor tedy nejen na již zmíněných veřejných záchodcích a ve sprchách, ale také třeba v kabinkách na koupalištích nebo v obchodech, v hotelových pokojích, na „zaručeně tajných“ místech, kam se chodíte opalovat… Pokud kdekoli zaregistrujete něco podezřelého, měli byste okamžitě kontaktovat policii. Lidem, kteří takové věci provozují, by to nemělo procházet!

Není ale také na škodu se nad nebezpečím všudypřítomných miniaturních kamer zamyslet i z druhé strany. Aby vás samotné taková malá mrška nenachytala při něčem, co byste v případě, že by tam své velké oko poulila běžná průmyslová kamera, nikdy neudělali. To by ale byla ostuda...

Autor: red
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.