Poznáte, že máte v těle zadržené litry vody? Známe šest tipů, které vás jí zbaví jednoduše a rychle! | Moje zdraví

Poznáte, že máte v těle zadržené litry vody? Známe šest tipů, které vás jí zbaví jednoduše a rychle!

11. června 2018 • 06:00

Voda, pokud s ní neumíte správně zacházet, umí být pěkný prevít. Ve vašem těle dokáže nadělat značnou paseku. Víme, jak na ni!

Hlad bývá mnohdy převlečená žízeň. • Autor: Shutterstock.com

V těle můžete mít zadržené litry vody. Prostudujte si našich šest tipů, co dělat, abyste předešli potížím, jako jsou otoky:

1. Sodík. Nadměrný příjem sodíku je pro tělo nebezpečný. Zadržuje v těle vodu a ta může způsobit otoky. Sodík je obsažen v běžné soli, konzervách a masných výrobcích, jako jsou např. salámy. Radíme nepřehánět to s těmito potravinami a používat himálajskou či alpskou sůl.

2. Vitamin B6. Udržuje rovnováhu ve vašem těle. Je obsažen v pistáciích, slunečnicových semínkách, tuňákovi, kuřecím či hovězím mase bez tuku.

3. Draslík. Je to důležitý minerál, který se z těla dostává zejména při pocení. Pokud jej chcete mít dostatek, jezte melouny, brambory nebo banány.

4. Dehydratace. Při nedostatku tekutin si tělo začne dělat zásoby a tvoří se otoky. Dbejte tedy na správný pitný režim.

5. Hořčík. I jeho nedostatek způsobuje zadržování vody v těle. Abyste jej měli dostatek, dejte si třeba čokoládu, špenát, avokádo, hrách nebo jogurt.

6. Fresh. Džusy z čerstvého ovoce a zeleniny, podobně jako některé byliny (třeba pampeliška), vám pomohou s detoxikací organismu, vhodnou kvůli požívání uměle zpracovaných potravin, které obsahují sladidla a chemické látky.

Autor: red
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.