Moje zdraví - péče o psychickou i fyzickou pohodu

Letní horoskop zdraví: V čem nám hvězdy vyjdou vstříc a na co si dát pozor?

21. července 2022 • 14:00

Léto je časem dovolených, zábavy a dobré jídla. Ani v tomto čase bychom však neměli zapomínat na své zdraví. Co si pro jednotlivá znamení zvěrokruhu připravily hvězdy?

Vodnář (21. 1. – 20. 2.) Vodnáři, léto je pro vás stejně úspěšné jako předchozí měsíc. Cítíte se šťastní a vaše psychika i fyzické zdraví jen vzkvétají. Myslete jen na to, že nemusíte cvičit šestkrát týdně, pořádný odpočinek je sem tam nutností.

Video se připravuje ...
Horoskop lásky: Co nás čeká v létě? Kdo potká svou spřízněnou duši?VIDEO 

Ryby (21. 2. – 20. 3.) Ryby, rády plavete s proudem, ale ne vždy souhlasíte. To se projeví na vaší psychice, protože chcete vyhovět všem. Naučte se říkat ne. Vaše tělo vám poděkuje.

Beran (21. 3. – 20. 4.) Berani, prázdniny jsou tu a vám se daří vše, na co sáhnete. Nezapomínejte na pohyb, ten je i během léta důležitý, pokud si chcete udržet zdravé a bezbolestné tělo.

Býk (21. 4. – 21. 5.) Býci, bolesti hlavy, které vás již nějaký ten pátek trápí, jsou způsobeny vaším špatným pitným režimem. Potrápit vás navíc mohou záda, protože toho na bedrech taháte až příliš mnoho.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.) Blíženci, letní měsíce jsou pro vás časem odpočinku, díky kterému dobijete baterky a zklidníte mnohdy rozháranou mysl. Přeceňovat byste neměli ani své síly, mohl by vám hrozit úraz.

Rak (22. 6. – 22. 7.) Raci, zkuste se alespoň na chvíli přestat litovat a místo pojídání čokolády vyrazte na kolo. Protáhnete tím tělo, vyčistíte hlavu a jako bonus zpevníte hýždě. Při bolesti v krku myslete na to, že emoce je třeba vyslovit nahlas, ne je držet v sobě.

Lev (23. 7. – 22. 8.) Lvi, letní měsíce jsou k vám štědré v lásce a pozitivních emocích. Budete mít pocit, že se vám daří vše, co si zamanete. Pozor si dejte na zuby, aby se vám z přemíry sladkého nezačaly kazit.

Panna (23. 8. – 22. 9.) Panny, po rušném červnu je čas léta jako procházka růžovou zahradou. Zdraví vám slouží, a to jak fyzické, tak mentální. Vyjděte si co nejčastěji na procházku, čerstvý vzduch prospěje vašemu spánku.

Váhy (23. 9. – 23. 10.) Váhy, vaše touha po čokoládové kůži se vám může vymknout z rukou. Myslete proto na krém s ochranou proti UV záření pokaždé, když vyjdete z domu. Pozor na ruce, občas je strkáte, kam byste neměly.

Štír (24. 10. – 22. 11.) Štíři, možná až příliš holdujete letním radovánkám a vaše zažívání je příliš zatíženo. Zkuste si odlehčit a myslete na to, že ačkoli jste štíhlí, je potřeba myslet také na své zdraví.

Střelec (23. 11. – 21. 12.) Střelci, do letních měsíců vstupujete s dobrou náladou a bez jakýchkoli fyzických obtíží. Jediné, co vám příliš nehraje do karet, jsou občasné pocity hněvu vůči všem a všemu. Důvodem jste ale vy sami.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.) Kozorohové, tento čas se pro vás táhne v cholerické náladě a vy všechno vidíte černě. Důvodem je, že neumíte být sami a obklopujete se špatnými lidmi. To se jistě podepíše i na vaší psychice.

Celý článek si můžete přečíst v aktuálním čísle časopisu Moje zdraví, které koupíte na stáncích. Předplatné pořídíte z pohodlí vašeho domova na www.ikiosek.cz/mojezdravi nebo přes predplatne.cnc@cpost.cz.

Autor: redakce Moje zdraví
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.