Vážila 140 kilogramů. Zhubnout jí donutila až sebevražda jejího manžela! | Moje zdraví

Vážila 140 kilogramů. Zhubnout jí donutila až sebevražda jejího manžela!

17. srpna 2017 • 12:00

Mladou ženu postihla tragická událost. Přišla o svého milovaného muže, který spáchal sebevraždu. V tu chvíli se octa na totálním dně. Jako zázrakem, anebo nad ní možná bděl její mrtvý manžel, našla v sobě dostatek sil, aby našla nový smysl života. To se jí podřilo. A ještě něco navíc. 

Když jí bylo osmnáct let, otěhotněla. A váha šla rapidně nahoru, protože se přestala kontrolovat v tom, co jí. Bohužel po porodu nabrané kilogramy nešly dolů a Justine McCabe se vlastně ani moc nechtělo hubnout. A tak se během let propracovala až k váze téměř 140 kilogramů. Není se čemu divit, v jejím jídelníčku byste těžko hledali něco, co by alespoň vzdáleně připomínalo zdravou stravu. 

Velké a nezdravé porce
Justinin manžel před rokem spáchal sebevraždu. To ji motivovalo ke změně. • Autor: Profimedia.cz

Kromě večerního přejídání nebyla také schopna úplně kontrolovat své porce, a tak se dost často přejídala. "Někdy jsem si po večeři dala ještě další tři porce," vzpomíná. Nejčastěji se jí na talíři objevovaly instantní potraviny, které nemají téměř žádnou výživovou hodnotu. Mezi jídlem si dávala vždycky ještě nějaké svačinky, a to většinou v podobě sladkostí, koblih, sušenek nebo čokoládových tyčinek. 

Takto se stravovala zhruba deset let. Mezitím se jí narodilo ještě druhé dítě. Nikdy nad životem příliš nepřemýšlela a brala ho jako naprostou samozřejmost. Změna přišla bohužel až ve chvíli, kdy vloni v únoru její manžel spáchal sebevraždu. "Mít blízkého člověka, který se sám zabije, je jedna z nejhorších věcí, které člověk může v životě prožít," říká. To období pro ni bylo nepředstavitelně náročné, musela si sáhnout až na dno. Navíc několik měsíců předtím jí zemřela maminka. 

Justine během svého snažení • Autor: Profimedia.cz

Radikální životní změna

Manželova smrt ji zasáhla natolik, že se rozhodla, že musí svůj život změnit. A to od základu. "Když jsem všechno přehodnocovala, došla jsem k závěru, že se musím k životu postavit čelem. A tak jsem se rozhodla, že si budu dávat všemožné výzvy, které prostě musím zvládnout," vypráví. Mezi výzvy patřily třeba seskok padákem, přestože se vždycky bála výšek, výlet do Paříže k Eiffelově věži. A také to, že zhubne. Rozhodla se, že si během celého roku bude každý den pořizovat selfie, aby mohla pozorovat své pokroky. 

Za peníze, které dříve utrácela za jídlo rychlého občerstvení a jeho obrovské množství, si zaplatila osobního trenéra a začala chodit šestkrát týdně cvičit. "Ty fotografie na mě působily jako neuvěřitelná motivace. Vždycky, když jsem se na obrázku viděla, dokopalo mě to jít do posilovny, i když se mi předtím nechtělo," popisuje. Když se na pořízené selfie dívá zpětně, běhá jí z toho mráz po zádech. 

Justine se podařilo shodit kolem šedesáti kilogramů. • Autor: Profimedia.cz

Zpátky v osmnácti

Když po sedmi měsících zhubla o 45 kilogramů a vešla se poprvé do džínů, které nosila v osmnácti, byl to pro ni velký zlom. Nyní, po roce své velké výzvy, váží 82 kilogramů. A její život samozřejmě nabral úplně jiný směr. "Už nejsem ta velká holka, které se posmívají za to, že je tlustá. Už nemusím v letadle prosit o další bezpečnostní pás – protože mi jeden nestačil," usmívá se. 

I její osobní trenér je z ní nadšen. Podle něj bylo důležité, aby si Justine srovnala nejprve svůj život v hlavě, a pak teprve mohla začít srovnávat své zdraví. Nyní má před sebou ještě spousty výzev, které chce splnit, aby měla pocit, že si života dostatečně užívá. Mezi ně patří třeba naučit se překážkový běh, skočit bungee jumping nebo více cestovat. 

Jestli se chcete i vy postavit nějaké výzvě, můžete se inspirovat nebo si pomoci aplikací Superlife. Sdílet tam můžete své sportovní výkony, a měřit se tak s ostatními. 

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.