Žijte svůj život opět naplno, bez bolesti zad | Moje zdraví

Žijte svůj život opět naplno, bez bolesti zad

Žijte svůj život opět naplno, bez bolesti zad
Autor: EuroPainClinics
20. dubna 2018 • 00:00
Prezentace klienta • 

Bolest zad má řadu příčin a příznaků a bohužel se s ní setká prakticky každý z nás. Pokud je doba trvání obtíží delší než tři měsíce, hovoříme o chronické bolesti. Jednou z nejčastějších chronických bolestí bederní páteře je tzv. kořenový (radikulární) syndrom. Ten vzniká v důsledku útlaku či mechanického poškození nervového kořene a vyžaduje velmi specifické a cílené léčení.

Často běháme od doktora k doktorovi a nenacházíme dostatečnou pomoc. V pražské Klinice miniinvazivní a endoskopické léčby zad EuroPainClinics  na to jdou jinak. Nejprve vám udělají precizní diagnostiku zad a následně zvolí nejvhodnější zákrok, jehož cílem je odstranit bolest nebo výrazně snížit její intenzitu. Pro návštěvu kliniky není třeba mít doporučení od praktického lékaře a můžete také využít online konzultaci. Léčbu v EuroPainClinics máte plně hrazenou všemi hlavními zdravotními pojišťovnami.

Jak poznám, že mám kořenový (radikulární) syndrom? Mezi typické projevy kořenového syndromu patří silná bolest zad v bederní oblasti „vyzařující” či „vystřelující“ do jedné či obou dolních končetin. Bolest může provázet částečná či úplná ztráta citlivosti až nehybnost končetiny. Stejně tak může docházet k omezení pohybu, jako například neschopnost stoupnout si na špičky nebo zvednout nohu do schodů. Díky bolesti bederní páteře lze jen velmi těžko jít do záklonu či předklonu.  Postižení bývá zpravidla jednostranné, provázené jednostrannou bodavou, pulzující či pálivou bolestí, mravenčením, brněním a podobně. Často může bolest provokovat i kašel nebo kýchání.

Autor: EuroPainClinics

Jak léčba na klinice probíhá?

Při první návštěvě lékař udělá anamnézu, prohlédne vás a probere s vámi vaše obtíže. Pak stanoví následné kroky. „K přesné diagnostice radikulárního syndromu a léčby radikulární bolesti využíváme na Klinice miniinvazivní a endoskopické léčby zad EuroPainClinics moderní diagnostické intervenční metody, které již samy o sobě mohou přinést léčebný efekt,“ komentuje MUDr. Róbert Tirpák, FIPP, vedoucí lékař Kliniky miniinvazivní a endoskopické léčby zad EuroPainClinics, a dodává: „V případě potřeby pak stanovíme další terapeutický postup a to s použitím miniinvazivních a endoskopických výkonů, jejichž předností je zejména šetrnost a přesnost, tak, abychom postižené místo cíleně ošetřili a pacientovi tak mohli poskytnout účinnou pomoc.“ Miniinvazivní výkony jsou prováděny pod kontrolou RTG, endoskopické výkony pod kontrolou endoskopické kamery a RTG, díky čemuž se jedná o opravdu precizní a zároveň bezpečný zákrok. Výkony probíhají v režimu tzv. jednodenní chirurgie. To znamená, že po zákroku následuje odpočinek na lůžku, většinou zhruba 2 hodiny, pak jste propuštěni domů. Úleva od bolesti může přijít víceméně okamžitě a vy už jedete domů spokojenější. Nutno dodat, že způsob léčby na Klinice miniinvazivní a endoskopické léčby zad EuroPainClinics je v ČR unikátní, MUDr. Róbert Tirpák, FIPP je jediný odborník v ČR s mezinárodní certifikací FIPP pro oblast léčby bolesti se zaměřením právě na miniinvazivní a endoskopické techniky.

Využijte možnost E-konzultace zcela ZDARMA

Pokud si stále nejste jisti, zda se ve vašem případě jedná o kořenový (radikulární) syndrom a zda je možné pro vaši léčbu zvolit mininvazivní a endoskopický výkon, zkuste využít možnost E-konzultace. Tato služba je zcela zdarma a umožňuje vám z pohodlí domova konzultovat se specialisty pracovišť EuroPainClinics svůj zdravotní stav ještě před samotnou návštěvou kliniky, což celkově ušetří čas a zrychlí stanovení konkrétního léčebného plánu. E-konzultace je dostupná z webových stránek http://www.europainclinics.cz/e-konzultace a z mobilních zařízení a aplikací.

Klinika spolupracuje s vybranými zdravotními pojišťovnami (VZP, VoZP, OZP, ZP MV a ZP Škoda), které zde léčbu svým pacientům plně hradí. Více informací na www.europainclinics.cz.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.