Malé kožní výrůstky odstraníte bezpečně i z pohodlí domova | Moje zdraví

Malé kožní výrůstky odstraníte bezpečně i z pohodlí domova

22. března 2022 • 00:00
Prezentace klienta • 

S malými měkkými fibromy už k lékaři nemusíte. Na jejich bezpečné odstranění již koupíte zdravotnický prostředek v lékárně. Jak je spolehlivě rozpoznat od jiných kožních výčnělků? A jak postupovat při jejich odstranění?

Měkké fibromy známé také jako akrochordony jsou naprosto běžným výrůstkem na lidské kůži. Přibližně se objevují až u 46 % populace. Mohou se vytvořit v jakémkoliv věku, ale nejčastěji tomu bývá po překlenutí věku středního. Ačkoliv nejsou zdraví nebezpečné, nebolí ani nesvědí, bývají velmi nepříjemné při běžných činostech od holení až po nošení šperků. Zejména ženy se s fibromy často cítí nejisté a to především v plavkách nebo šatech. Dobrou zprávou je, že v této moderní době víme, jak je rozpoznat a existují také účinné metody jejich odstranění.

Nejste si jistí, zda se ve vašem případě jedná o měkký fibrom, bradavici nebo mateřské znaménko? Přečtěte si, jak je jednoduše rozeznat a lehce odstranit.

Mateřské znaménko

Mateřská znaménka jsou shluky pigmentových buněk zvaných melanocyty. Byvají symetrická i nepravidelná a v průměru mohou mít i 6 mm. Bývají opálená, hnědá, černá ale i v barvě kůže. Obvyklá jsou plochá i vystouplá mateřská znaménka. Na rozdíl od fibromů se  většinou všechna objeví do věku 30 let. Vyskytují se všude po těle a je zcela běžné, že se při jejich růstu objeví i chloupky.

Bradavice

Bradavice se častěji objevují u dětí. Jedná se o malý výrůstek květákovitého tvaru na kůži. Na dotek jsou drsné. A i když zpravidla mívají barvu tělovou, zaznamenáte v nich většinou i černé tečky, kterými jsou krevní cévy. Nejčastěji se vyskytují na rukou, prstech a ploskách chodidel. Způsobeny jsou různými kmeny lidského papilomaviru, který je přenosný. Proto jsou bradavice infekční tedy nakažlivé.

Měkké fibromy

V případě fibromů se jedná o malé bouličky tělové barvy připojené k tělu tenkou stopkou. Jsou měkké a snadno se jimi pohybuje. Objevují se osamocené ale i ve skupinách. Nejčastěji je zaznamenáte na krku, obličeji, v podpaží a podél spodní strany prsou.

Pokud si ani s naším popisem nejste jistí, zda se na vašem těle objevil měkký fibrom, znaménko nebo bradavička, poraďte se s lékařem.

Autor: MYLAN HEALTHCARE CZ s.r.o.

Snadné odstranění měkkého fibromu

S měkkým fibromem si díky neustálým lékařským inovacím můžete poradit celkem pohodlně, a hlavně bezpečně i doma. Ušetříte si navíc čekání na objednání u dermatologa. EndWarts Extra je první zdravotnický prostředek určený pro domácí ošetření malých měkkých fibromů na krku, hrudi i v podpaží. Jeho použití je snadné a rychlé. Nalepíte ochrannou náplast kolem měkkého výrůstku, připravíte prostředek a přiložíte na dvacet sekund k fibromu. Během dvou až tří týdnů tato kosmetická vada pomalu zmizí. Pokud si touto metodou stále nejste jistí, máme pro vás pár tipů, na co si dát pozor při domácím ošetření měkkých fibromů pomocí EndWarts Extra.

Ve zdravotnickém prostředku je až devět dávek, takže jej můžete použít na více měkkých fibromů. Před použitím EndWarts Extra si pečlivě pročtěte návod k použití, abyste nezaměnili malý měkký fibrom za jiný kožní výrůstek, např. mateřské znaménko nebo bradavici. V případě, že si nebudete jistí, poraďte se se svým lékárníkem nebo lékařem.

AdvertisementVýrobky řady EndWarts jsou dostupné v lékárnách.

Více informací naleznete na www.endwarts.cz

Zdravotnický prostředek. Před použitím EndWarts Extra si pečlivě pročtěte návod k použití. Číslo notifikované osoby: 0459. END-2022-0045

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.