Trápí vás pocit těžkých a unavených nohou? Poradíme, co s tím | Moje zdraví

Trápí vás pocit těžkých a unavených nohou? Poradíme, co s tím

Trápí vás pocit těžkých a unavených nohou? Poradíme, co s tím
Autor: iStock
15. května 2020 • 00:00
Prezentace klienta • 

Pravděpodobně každý někdy zažil pocit těžkých, nateklých nohou, protože tyto stavy mohou mít různé příčiny. Může to být horkým počasím nebo profesí, která Vás nutí být například celý den na nohou.  Ať už je zkušenost pocitu těžkých nebo nateklých nohout pravidelná či ojedinělá, hledáme obvykle způsob, jak tyto pocity, (minimálně) omezit a poskytnout svým nohám osvěžení.

Na unavené nohy se sklonem k natékání a žilním problémům může platit jemná masáž. A účinky masáže mohou tradičně umocnit  bylinky. Tak proč se nespolehnout na mnohaletou a osvědčenou kombinaci éterických olejů z levandule, lemongrassu, borovice, rozmarýnu a tea tree  a bylinných extraktů jako  měsíčku, arniky, jalovce a kaštanu.

Pro dobrý pocit z masáže je důležitý i dobrý pocit z aplikace. Zvolte si krém, který se snadno roztírá, dobře se vstřebává a nelepí. A díky bylinkám můžete získat příjemný bonus k masáži  v podobě vůně. S krémém, který má takové vlastnosti a složení si můžete nohy natírat i několikrát denně, podle potřeby. 

Bylinkovou masáží pečujeme a osvěžujeme své nohy zvenku. Můžete ale vyzkoušet i doplněk stravy. Tyto doplňky stravy obvykle obsahují osvědčenou a známou kombinaci diosminu a hesperidinu, ideálně v mikronizované podobě. Efekt může být umocněn např. obsahem rutinu, extraktu kaštanu koňského a resveratrolu, který působí jako antioxidant a pro normální činnost kardiovaskulárního systému.

Mikronizace diosminu a hesperidinu zvyšuje vstřebatelnost a využití těchto látek.  Je to velmi náročný proces mletí a sítování, aby částice diosminu a hesperidinu byly co nejmenší a pro tělo maximálně využitelné.

Autor: Biomedica s. r. o.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.