Menstruační kalhotky plně nahradí dámské vložky a tampony, a navíc jsou pohodlnější | Moje zdraví

Menstruační kalhotky plně nahradí dámské vložky a tampony, a navíc jsou pohodlnější

Menstruační kalhotky plně nahradí dámské vložky a tampony, a navíc jsou pohodlnější
Autor: Astratex
1. prosince 2021 • 00:00
Prezentace klienta • 

Ačkoliv slovo menstruace a fungování ženského těla je ve společnosti stále bráno jako něco nepatřičného, patří k lidstvu tento jev již od nepaměti. A přestože reklamy na vložky běží v televizi v jednom kuse, slovo menstruace je nahrazováno slovním spojením „mé dny“ a podobně.

Novinkou, která má ženám období menstruace zpříjemnit jsou menstruační kalhotky. Pojďme se tedy o menstruačním cyklu bavit otevřeně a říct si hlavní výhody menstruačních kalhotek.

Pohodlí i během období nepohody

Menstruační cyklus a jeho doprovodné jevy se u každé ženy trochu liší. Některé mají lehký průběh, a i během menstruace se věnují sportům a podávají skvělé pracovní výkony. Jiné ovšem takové štěstí nemají, a kromě nepříjemného PMS pociťují i bolesti břicha, zad, hlavy a mohou trpět i děložními křečemi.

A právě proto, aby bylo tohle období pro ženy snesitelnější, snaží se jim průběh menses kosmetické firmy všelijak zpříjemnit. Protože, řekněme si to na rovinu, to, po čem ženy během svých dní touží je pohodlí a klid. A právě proto vznikly menstruační kalhotky. Na první pohled vypadají jako klasické kalhotky. Jejich tajemství ovšem tkví v tom, že mají zesílenou spodní vrstvu.

Autor: Astratex

Spolehlivá ochrana

Tato savá vrstva menstruačních kalhotek je antibakteriální a zabraňuje nepříjemnému zápachu, který je ženám během menstruace nesympatický a kvůli kterému se mohou cítit v období menses ve společnosti nepohodlně. Menstruační kalhotky jsou vyrobeny z kvalitních materiálů a při nošení jsou podobně pohodlné jako klasické bavlněné kalhotky. Navíc, je na ně spolehnutí a zaručují stoprocentní ochranu před protečením. I přesto, že savá vrstva je na první pohled slabá, materiál, ze kterého je vyrobena má skvělé absorpční vlastnosti, a navíc je také hypoalergenní.

Nenápadné a prodyšné

Menstruační kalhotky se vyrábí v různých barvách i velikostech a padnou i mladým slečnám, které nosí dívčí kalhotky. Navíc jsou nenápadné a prodyšné. Co se týče jejich pořizovací ceny, z dlouhodobého hlediska se vám investice do nich vyplatí. Mají totiž trvanlivost několik let, a kromě toho vám také ušetří místo v koupelně, které by jinak bylo zabráno vložkami a tampony.

Na první pohled nepoznáte mezi klasickými a menstruačními kalhotkami žádný rozdíl. Ženy, které během menstruace používají kalhotky, které již mají své nejlepší časy za sebou, protože se obávají protečení, se tak mohou s tímto zvykem rozloučit a místo toho si pořídit několik párů menstruačních kalhotek.

Autor: Astratex

Jde to i ekologicky

Pokud jste se někdy zamýšleli nad tím, kolik vložek a tamponů se ročně spotřebuje, jsou to opravdu velmi vysoká čísla. Proto je skvělé, že vznikly menstruační kalhotky, které jsou společně s menstruačními kalíšky a látkovými vložkami těmi nejekologičtějšími způsoby, jak si s menstruací poradit. Nevzniká z nich totiž žádný odpad a jejich údržba je snadná. Menstruační kalhotky se po každém použití namočí do vlažné vody, nechají se odmočit a následně se dají vyprat.

Prát se dají jak v ruce, tak i v pračce. Na co si ovšem musíte dát pozor je použití aviváže. Kvůli ní by totiž kalhotky mohly ztratit svou funkci absorbovat veškerou tekutinu a tím by ztratily svůj význam. Perte je tedy vždy podle doporučení na štítku, a jestli ucítíte železitý zápach krve, přidejte k pracímu prášku také trochu octu, který pach krve zneutralizuje.

Přestože pro některé ženy je období menstruace bolestivé a neoblíbené, dá se i přesto přestát v pohodlí a bez obav z protečení. Protože právě pohodlí, bezpečí a pocit ochrany je to, po čem ženy během svých dní nejvíce touží, a co potřebují.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.