Jak připravit vlasy na úpravu? Buďte pečlivé! | Moje zdraví

Jak připravit vlasy na úpravu? Buďte pečlivé!

Jak připravit vlasy na úpravu? Buďte pečlivé!
Autor: Pexels
11. srpna 2021 • 00:00
Prezentace klienta • 

Vlasy jsou korunou krásy, jsou symbolem smyslnosti a ženskosti. Každý den jsou vystaveny vlivům různých negativních faktorů: slunečnímu záření, znečištěnému ovzduší, větru, mrazu a každodennímu stylingu. Co dělat, aby i přesto byly vaše vlasy perfektní? To se dozvíte v tomto článku.

Styling vlasů není tak snadný, jak se na první pohled může zdát. Každý vlásek před stylingem vyžaduje pozornost a důkladnou péči. Pokud ji zanedbáte, vlasy ztrácí svou pružnost a mohou být křehké a lámavé. Příprava vlasů ke stylingu se skládá z několika kroků:

Mytí

O výhodách a nevýhodách častého mytí vlasů se debatuje prakticky neustále, přičemž každý zůstává věrný svému názoru. Pokud máte mastný typ vlasů, umyjte si je 2-3 hodiny před jejich úpravou. Suché vlasy stačí umýt ráno, večer pak můžete v klidu udělat styling. Pro potřeby suchých, oslabených a jemných vlasů vyvinula jemný šampon značka Davines. Šampon Davines zvýší odolnost vůči agresivním vnějším vlivům a ochrání strukturu vlasů během procesu stylingu.

Samotný proces mytí není obtížný. Šampon (vybraný podle typu vašich vlasů) naneste na vlasovou pokožku a dobře ji promasírujte. Poté opláchněte vodou a celý postup zopakujte. Pro ty, kteří si myjí vlasy každý den, je lepší použít kosmetický přípravek s jemnou formulí.

Kondicionér

Kondicionér uzavírá vlasové kutikuly, dodává vlasům lesk a zabraňuje jejich přesychání. Většina kondicionérů obsahuje různé esenciální oleje: jasmín, rozmarýn, mandle, hřebíček, růže, pomeranč a další, různé účinné látky, vitamíny a minerály. Vlasový kondicionér zanechává vlasy hebké a lesklé a přirozeně zdravé.

Sušení

Pokud budete používat fén, aplikujte na vlasy tepelnou ochranu, která je ochrání před působením vysokých teplot. V případě, že máte víc, nechte klidně vlasy uschnout přirozeně. A pamatujte, účes doporučujeme provádět pouze na suchých vlasech. Pro jeho lepší výdrž můžete použít fixační sprej nebo pěnu.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.