Jak zhubnout boky a stehna? Zkuste speciální jídelníček | Moje zdraví

Máte větší boky a stehna? Omezte tyto potraviny a kila půjdou rychle dolů

Máte větší boky a stehna? Omezte tyto potraviny a kila půjdou rychle dolů
Autor: istockphoto.com
4. dubna 2024 • 06:00

Chcte dokonalé tělo? Trápíte se, že váš zadeček, boky a stehna jsou v poměru ke zbytku těla větší, než by bylo ideální? Pak právě pro vás jsou následující rady.

Hlídejte si tuky

Klíčem k hubnutí je snížení příjmu „nezdravých“ tuků, mezi které patří především ztužené tuky nacházející se například ve smažených jídlech či sušenkách. Z nich si totiž organismus vytváří tukové zásoby velmi lehce, zatímco skladování přijatých sacharidů a bílkovin stojí tělo víc vydané energie. „Hrušky“ by se měly soustředit na celozrnné pečivo, luštěniny, kuřecí a rybí maso.

Cvičení na hubnutí stehen a boků

Bez cvičení to bohužel nepůjde. Oblé boky zeštíhlíte hlavně díky aerobním aktivitám, při kterých trénujete spodní část těla – jako jsou například běh nebo jízda na kole. Naordinujte si je třikrát týdně po dobu nejméně třiceti minut a dvakrát je doplňte posilovacím cvičením. V posilovně se zaměřte hlavně i na horní část těla. Vyvážíte tak hruškovitý tvar těla s „těžkým spodkem“, posilování nohou ale nevynechávejte, pomůže vám totiž s vytvarováním a zpevněním. 

Jídelníček pro hubnutí stehen a boků

Snídaně – 1 balíček ovesné kaše, 1 střední banán, 1 šálek džusu

Svačina – 6 pšeničných krekrů, mozzarella

Oběd – Sendvič ze dvou krajíčků celozrnného chleba se lžičkou light majonézy, 1 plátek rostbífu, 1 plátek nízkotučného sýra, listový salát a rajče (nebo 5 baby karotek; 10 celerových paliček; 1 šálek hroznového vína )

Svačina – 1 šálek bílého jogurtu, 1 jablko

Večeře – Vykostěná grilovaná kuřecí prsa s omáčkou s 1 šálkem černých fazolí a 1 šálkem čerstvých krájených rajčat (nebo 1 šálek zelených salátů a 2 lžíce strouhaného nízkotučného sýra se lžící nízkotučného dresinku; 1 šálek zelených fazolek vařených v páře; 1 celozrnný rohlík)

Dezert – 1 čokoládový pudink bez cukru

750 kcal ze sacharidů, 370 kcal z bílkovin, 370 kcal z tuku

Článek vyšel v novém speciálu časopisu Dieta, který je věnován tvarování sexy pozadí. Více informací o tom, jak zhubnout, najdete v našem speciálu.

Autor: Irena Sládečková
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.