Chcete se cítit lépe? Zařaďte do svého jídelníčku superpotraviny | Moje zdraví

Chcete se cítit lépe? Zařaďte do svého jídelníčku superpotraviny

Chcete se cítit lépe? Zařaďte do svého jídelníčku superpotraviny
Autor: unsplash.com, Jan Sedivy
14. června 2023 • 00:00
Prezentace klienta • 

Superpotraviny se pyšní řadou benefitů, které lidskému tělu nabízejí. Díky skvělému nutričnímu složení, které zahrnuje vitaminy a minerální látky, zlepšují zdraví, dodávají energii nebo podporují imunitní systém. Skvělé jsou i jako prevence proti různým onemocněním.

Zbavte tělo stresu pomocí macy

Jednou ze superpotravin, kterou byste do svého jídelníčku rozhodně měli zařadit, je maca. Zdravotní účinky této rostliny jsou známe již stovky let a hojně ji tak využívaly i předchozí generace. Kromě toho, že je maca schopná snižovat, ba dokonce zcela odstraňovat stres, zvyšuje energii. Taktéž je prokázáno, že maca podporuje imunitní systém a snižuje krevní tlak. Spoustu lidí však odradí její vysoká pořizovací cena, proto se vyplatí prohlédnout si akční nabídky obchodů na MrOferto nebo na slevovém portálu Kaufino.com. Maca se prodává ve formě prášku, kapslí či tablet, čímž se různí i způsob podávání. Obecně lze však říci, že je tuto superpotravinu výborné přidat do vody, smoothie nebo třeba ovocné šťávy.

Podpořte imunitní systém spirulinou

Jelikož spirulina obsahuje řadu živin, jako je vitamin A, C nebo zinek se selenem, podporuje imunitní systém, proto je vhodné užívat ji zejména s nástupem chřipkového období. Taktéž je spirulina schopná snižovat zánět v těle, jelikož působí jako silný antioxidant. Další výhodou, kterou konzumace této modrozelené řasy přináší, je zlepšování metabolismu, a to z důvodu vysokého obsahu vlákniny. Stejně jako v případě macy, tak i spirulina patří k nákladnějším superpotravinám. Neváhejte proto prolistovat zboží v akci na Kaufinu nebo na MrOfferto a zakoupit si tak spirulinu se slevou. V neposlední řadě spirulina podporuje zdraví srdce a přispívá k detoxikaci, kterou je nejlepší podstoupit na jaře a zabránit tak obávané jarní únavě.

Dodejte svému tělu energii pomocí yerba maté

Kromě kofeinu yerba maté obsahuje několik dalších látek, které fungují jako stimulant a nejen, že tělu dodají potřebnou energii, ale také přispějí ke zlepšení koncentrace. Taktéž yerba zlepšuje trávení, podporuje zdraví srdce a imunitní systém. Kromě toho pravidelné užívání yerba maté chrání tělo před volnými radikály. Existuje také spousta směsí, které slibují o to lepší účinky na lidské zdraví.

Další tipy na superpotraviny

K vyhledávaným superpotravinám se řadí také borůvky, které mají o to výraznější vliv na lidské zdraví, vypěstujete-li si je sami doma na zahradě. Pokud však bydlíte v bytě, vhod přijde spíše Penny leták na příští týden, v němž se příležitostně nachází sleva na nákup borůvek či bylinek, které byste pro zlepšení svého zdraví také neměli vynechat. Obecně by se všechny druhy ovoce a zeleniny daly zařadit mezi superpotraviny. Kromě těch na pomyslném zdravém seznamu rozhodně najdeme také různé druhy semínek a ořechů, které obsahují zdraví prospěšné tuky a vlákninu. V neposlední řadě je hrdým členem superpotravinové skupiny řecký jogurt, losos společně s dalšími rybami a quinoa. 

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.