11+1: Nejlepší triky, jak se omladit | Moje zdraví

11+1: Nejlepší triky, jak se omladit

Video se připravuje ...
17. července 2023 • 14:00

Krásně vypadat, skvěle se cítit. To všechno se dá, když se budeme trochu snažit a využijeme nejlepší rady a triky kosmetiček, vizážistů i lékařů.

Všimněte si dobře, jak vypadají ženy, které když někam přijdou, budí obdiv. Ani náhodou nemusí být krasavice, ani náhodou jim nemusí být dvacet, ani náhodou nemusí vážit 50 kilo při 180 cm výšky. Naopak. Atraktivní a obdivované můžou být i zralé dámy, které nesplňují ani jediné z výše uvedených kritérií, ale vždy zapracují na svém vzhledu a image.

Video se připravuje ...
12 rad, jak se zbavit kruhů pod očimaVIDEO 

Investujte do zubní péče, kvalitních kartáčků, včetně mezizubních. Bělejší barvy zubů docílíte například takto: tři jahody stačí rozmačkat a kartáčkem je rozetřít po chrupu. Působit nechte asi 10 minut. Poté zuby umyjte kartáčkem a běžnou zubní pastou. Opakujte každý den. Dojem bělejších zubů vytvářejí i rtěnky ve švestkovém tónu. Zlatavé a bronzové odstíny lesků vyměňte za stříbřité tóny.

Pytle pod očima

Tmavé kruhy a pytle pod očima vám přidají i šest let. Co s tím? Vyzkoušejte úžasný trik hollywoodských hvězd. Potřebujete k tomu jen vodu s ledem a mléko, a to v poměru 1:1. Do směsi pak namočte vatový tampon a přiložte si ho na oči na 10 minut. Aplikujte ideálně po ránu. POMŮŽE i vyšší polštář pod hlavou, který omezí vliv gravitace. Ta totiž během spánku shromažďuje tekutinu kolem očí a víček a způsobuje nepěkné pytle a otoky pod očima. * FUNGUJÍ také lžičky, které dáte na 5–6 minut do mrazáku. Ledové si je pak přiložíte na 10 minut na oči.

Unavená pleť

Suchá pleť působí staře, vyniknou na ní vrásky a má i sklon k šupinatění.

POMOC?

Za prvé dostatečně pijte, vodu nebo minerálky, aby buňky měly možnost dobré regenerace hlavně zevnitř. Za druhé si kupte kvalitní hydratační krém a teď v létě i hydratační pleťový sprej nebo mlhu, kterou si na obličej rozprašte kdykoli během dne.

Pěkný make-up

Od určitého věku používejte místo sypkého make-upu tekutý. Nanášejte ho méně a roztírejte ho zásadně štětcem nebo kulatou houbičkou, a to i za uši a pod bradu. Důležité je také vybrat správnou barvu. Tu otestujte ideálně na vnitřní straně zápěstí – kůže tam má stejnou barvu jako na obličeji. Pod make-up vždy použijte podkladovou bázi, aby byla pleť vyhlazená.

Vrásky pryč

Využijte trik vizážistů: abyste odvedla pozornost od případných vrásek na obličeji, zvýrazněte oči. Používejte černou nebo hnědou řasenku, barevné jsou vhodné pro mladší ročníky. Stejně tak se vyhněte lesklým očním stínům a používejte matné. Nezapomeňte na rozjasňující korektor pod oči.

S leskem na rtech

Čím jste starší, tím světlejší rtěnky používejte. Ideální jsou světlé rtěnky s leskem, které rty osvěží, ty pak opticky působí objemněji. Určitě nezapomínejte na konturovací tužku.

Lesklé vlasy

Pro krásnou a objemnou hřívu použijte pivo – světlý ležák. Kvasinky ulpívají na každém prameni a vlasy budou o poznání plnější, krásnější a taky lesklejší.

A JAKÝ JE POSTUP?

Vlasy si jako obyčejně umyjte šamponem a jemně vyždímejte. Poté do nich po celé délce vtírejte pivo. Už neoplachujte. Opakujte při každém mytí.

Čupřina do čela

Když jsme u vlasů, zásadní je i jejich úprava. Natupírovaná helma nebo vlasy v jedné délce zplihlé podél obličeje přidávají celé roky. Mikádo je tedy tabu. Místo toho si dovolte ležérní sestřih a podél obličeje si je nechte sestříhat. Působí to mladistvě a svěže. Pramínky nebo ofina lehce do čela ohromně omlazují a skryjí vrásky.

Ta pravá barva vlasů

I když preferujete tmavší barvu vlasů, od jistého věku je lepší se vyhnout zejména hodně tmavým, až havraním tónům. Nevypadají přirozeně, a navíc o to výrazněji vyniknou vrásky a jiné defekty pleti. Stejně špatnou službu udělá i sytě rezavá nebo platinová blond.

IDEÁLNÍ RADA?

Vycházejte ze své původní, přirozené barvy a doplňte ji jemným melírem. Na plavé vlasy blond melír, na tmavé mahagonový.

Ruce (ne)prozradí věk

Základní pravidlo: ruce si stále krémujte. Krémy na ruce nebývají příliš mastné, takže se dají používat kdykoli. Jednou dvakrát týdně si dopřejte večerní luxusní péči. Jemně ohřejte olivový, mandlový nebo jiný kvalitní olej a v misce do něj ponořte ruce. Nechte působit až 15 minut. Poté si natáhněte bavlněné rukavice (jsou k sehnání v drogeriích za pár korun) a nechte si je celou noc.

Luxusní nohy

I když zrovna nemáte nohy jako gazela, vždy můžou vypadat pěstěně a dobře. Po každé sprše je krémujte, používejte tělové krémy i oleje. V létě jsou ideální přípravky s bronzujícím efektem. Zcela zásadní je také pečlivá pedikúra, případně bezchybné nalakování nehtů. Když se vám do toho nechce a máte málo času, je lepší použít jen bezbarvý lak. Nezapomínejte, že nehty na nohou se zastřihávají rovně. Třikrát týdně nohy namažte silnější vrstvou vhodného krému a na noc si navlečte bavlněné ponožky. Každý den používejte pemzu na paty.

1 extra tip Blesku zdraví: DOMÁCÍ PLEŤOVÁ MLHA S OKURKOU

Menší salátovou okurku rozmixujte v mixéru a šťávu přeceďte do umyté skleněné lahvičky (objem asi 2 dl) s rozprašovačem. Přidejte dvě lžíce šťávy z aloe vera, lahvičku doplňte vychladlou převařenou nebo destilovanou vodou.

Článek vyšel v časopise Blesk zdraví.

Autor: redakce Moje zdraví
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.