4 způsoby, jak DOKONALE zničit důvěru ve vztahu! | Moje zdraví

4 způsoby, jak DOKONALE zničit důvěru ve vztahu!

4 způsoby, jak DOKONALE zničit důvěru ve vztahu!
.. • Autor: istockphoto.com
5. dubna 2023 • 06:00

Důvěra ve vztahu je považována za jakousi samozřejmost. Jde o pocit, se kterým do vztahu vstupujeme. Často se pak nestačíme divit, jak to s takovou důvěrou vlastně dopadne. Jaké jsou nejčastější způsoby, jak navždy zničit víru v partnera? 

Důvěra je základem každého dobře fungujícího partnerství. Pokud se naruší, je velmi těžké vrátit ji zpátky. Někdy se to už nepovede nikdy . 

Video se připravuje ...
Párový terapeut: Krize je záchranou, příležitostí uzdravit vztah.VIDEO 

Každý člověk je jiný. Proto je dobré přemýšlet nad tím, že to, co se nám jeví jako "hračka", může být pro druhého doslova konec světa. Na důvěře záleží a každý by se měl snažit ji ve vztahu nejen budovat, ale hlavně udržet. 

Ztrátu důvěry lze zapříčinit řadou způsobů. Jaké jsou ty nejčastější? 

Lhaní

Pokud i vy patříte mezi ty, kteří někdy milosrdně zalžou, pak byste si měli dát pozor na to, čeho se vaše lhaní bude týkat. Ono je něco jiného partnerovi nepřiznat, že jste zkrátka zapomněli zavolat a nepřiznat mu, že důvod vaší odtažitosti jsou žhavé esemesky, které si noc co noc vyměňujete s někým na sociálních sítích. 

Neplnění slibů

Pokud patříte do kolonky "klasická slibotechna", pak věřte, že tento způsob jednání vám úspěch nepřinese. Partnera, i toho potenciálního, to brzy přestane bavit. Nebude mít jistotu, že se mu na cokoli, co si s vámi domluví, nakonec "nevykašlete". Vztah je o tom, trávit s druhým čas, aby se váš partner cítil chtěný a milovaný. 

Nevěra

Je úplně jedno, zda svému partnerovi "zahnete" fyzicky nebo emocionálně, následky budou stejné. Zničíte tím veškerou důvěru, která ve vztahu byla, a obnovit ji bude běh na dlouhou trať s nejistým výsledkem

Zbytečná dramata

Každému se někdy povede chovat se jako "drama queen". Nic se ale nemá přehánět. Zbytečná dramata jsou z dlouhodobého pohledu vyčerpavající a dotyčný jimi ztrácí důvěru nejen v partnera, ale především ve vztah jako takový. 

Autor: Valentina Lebová
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.