Jazyk lásky: Naučte se komunikovat srdcem a posilněte svůj vztah | Moje zdraví

Jazyk lásky: Naučte se komunikovat srdcem a posilněte svůj vztah

Jazyk lásky: Naučte se komunikovat srdcem a posilněte svůj vztah
sex • Autor: iStock
19. června 2023 • 06:00

Každý člověk je jiný, každý jinak přijímá a vnímá lásku, a každý tedy ve vztahu potřebuje něco jiného. Proto je důležité zjistit, jaký jazyk lásky je právě ten váš a vašeho partnera. Jen tak jeden druhému můžete dávat, co je pro vás ve vztahu skutečně důležité. Jen tak to totiž může fungovat.

Pro každého člověka představuje láska něco jiného. Zjistit, jaký jazyk lásky je ten váš, může výrazně ovlivnit nejen fungování vašeho vztahu, ale také pocity, které ve vztahu sdílíte. Jaké jazyky lásky známe?

Video se připravuje ...
Léčila zlomené srdce závislostí na seznamkách, nakonec přišla další tragédie! Mirka ze Šťastně až na věkyVIDEO 

Fyzická blízkost

Každý jsme sice jiný, fyzickou blízkost ale potřebujeme naprosto všichni. A nemluvíme pouze o sexu. Řeč je o maličkostech, jako jsou pohlazení, objetí, dotek, porozumění a podpora. Pokud se váš partner cítí milován v okamžiku, kdy mu lásku vyjadřujete fyzičnem, pak ho objímejte, chytejte za ruku během procházky nebo mu sem tam promasírujte zatuhlou krční páteř. Fyzický kontakt je nejjasnějším způsobem, jak druhému ukázat, že ho máme rádi a že nám na něm skutečně záleží.

Slovní vyjádření

Jsou lidé, kteří k tomu, aby se cítili milovaní, potřebují slovní ujištění. Potřebují, aby jim partner říkal, že je miluje, že je rád, že je má nebo že je vděčný za společně strávené chvíle. Takoví lidé pak dostávají přesně to, oč ve vztahu žádají.

Zda se přitom rozhodnete, že takový projev lásky svému partnerovi sdělíte osobně, nebo ho překvapíte milou SMS zprávou do práce, je vlastně úplně jedno.

Společně strávený čas

Dalším jazykem lásky je podle odborníků pro mnohé z nás společně strávený čas. To má ale svá pravidla. Pokud někdo potřebuje k tomu, aby se cítil milovaný, trávit čas se svým protějškem, musí být tento čas oproštěn od všech rušivých elementů. Těmi může být neustálé koukání do mobilu nebo klidně i malá nepozornost. Proto dbejte na to, abyste v daný moment skutečně věnovali čas jen svému partnerovi. Nikdo neříká, že to musí být celý den v kuse, někdy méně je více. Raději hodina společně stráveného času, kdy partnerovi věnujete 100 % pozornosti, než celý den s jedním okem neustále přilepeným na displeji telefonu.

Činy jsou víc než slova

Dalším jazykem lásky jsou podle všeho činy. Tedy to, co se pro partnera rozhodnete udělat a nakonec skutečně i uděláte. Pozor si dejte především na to, aby vždycky nezůstalo pouze u slov. Pokud partnerovi řeknete, že s ním chcete zajít na výbornou večeři, nemělo by vám trvat týdny, než to zrealizujete.

Pokud jde o činy, pro některé lidi je stejně hodnotné, když jim připravíte snídani do postele nebo koupíte oblíbené květiny. Dáváte tím totiž partnerovi najevo, že ho máte rádi a že vnímáte vše, co má rád a co mu dělá radost.

Autor: Valentina Lebová
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.