Menopauza není stopka v životě ženy | Moje zdraví

Menopauza není stopka v životě ženy

Menopauza není stopka v životě ženy
V období klimakteria pomůžou i vitamínové doplňky • Autor: VEGALL Pharma
26. ledna 2021 • 00:00
Prezentace klienta • 

Období, kdy začíná slábnout tvorba ženských pohlavních hormonů, je zatíženo stigmatem definitivního vstupu do seniorského věku ženy. A která žena ráda stárne? Rozhodně se tím žádná nechce chlubit. Je to logické, ženskost do velké míry definuje plodnost a menopauza je definitivní ztráta plodnosti. Období přechodové, kdy se organismus ženy připravuje na vyhasnutí schopnosti počít dítě, je navíc provázeno nepříjemnými příznaky, které ženu úplně nezdobí. Návaly, stavy úzkostí, špatný spánek, zhoršující se kvalita vlasů, nehtů a pleti jako takové.

Přesto existují ženy, které období menopauzy vnímají jako příležitost k osobnímu rozvoji a jako zdroj nové životní radosti. Jistě by jich bylo více, kdyby cesta k menopauze nebyla lemována nepříjemnými projevy, které ženě zhoršují kvalitu života. Ubývající estrogen navíc přestává chránit ženu před „mužskými“ civilizačními nemocemi a například infarkt je začíná ohrožovat úplně stejně jako muže.

První příznaky klimakteria by tak v ženách měly zavelet ke změně životního stylu. Pečovat o sebe, mírnit stres, jíst kvalitně a pestře, nepodceňovat přísun důležitých živin. Vzhledem k tomu, že se začíná zpomalovat metabolismus, je třeba myslet i na dostatek přirozeného pohybu a zmenšit porce. Ženy, které poslouchají signály svého těla a vyznají se ve svých životních cyklech, tak mohou mnohé projevy přechodového období mírnit a do menopauzy vplout v klidu a bez stresu.

Už po čtyřicítce je dobré zvážit preventivní a citlivé doplňování fytoestrogenů, které mohou vybalancovat úbytek pohlavního ženského hormonu a zmírnit tak hormonální nerovnováhu. Fytoestrogeny jsou látky rostlinného původu, jejichž struktura je podobná estrogenům, které tvoří lidské tělo. Slovo „fytoestrogen“ pochází z řeckého phyto/rostliny a estrogen/hormon. Nejznámější skupinou fytoestrogenů jsou isoflavony, které se přirozeně nachází především v sóji a sójových výrobcích jako je tofu nebo tempeh. Dalším zdrojem isoflavonů je třeba také luční jetel.

Potravní doplňky s fytoestrogeny jsou alternativou hormonální substituční terapie, která je přece jen silnějším zásahem do organismu a vyžaduje konzultaci s lékařem. Potravní doplňky na přírodní bázi si může žena naordinovat sama. Stačí jí jen poslouchat své tělo a věřit přírodě. Mezi léty prověřené a osvědčené preparáty patří doplňky stravy řady Sarapis, které lékárníci ženám doporučují už mnoho let.

S vitamíny zvládnete menopauzu snáze • Autor: VEGALL Pharma

SARAPIS Soja obsahuje včelí produkty - včelí mateří kašičku a květový a fermentovaný pyl. Dalšími složkami výrobku je extrakt ze sójových bobů a červeného jetele. Dále je doplněn železem a vitamínem C, D a B. Je to doslova koktejl blahodárných živin a vitamínů.

Sarapis Plus pracuje také se včelími produkty. Obsahuje včelí mateří kašičku a květový a fermentovaný pyl. Dalšími složkami výrobku je extrakt ze šalvěje, koenzym Q10, Beta-karoten. Dále je SARAPIS Plus významným zdrojem vitaminu C, vitaminu E, vitaminu K a vitaminu D3, chromu, železa a selenu.

Při užívání nebyly zaznamenány vedlejší nepříznivé účinky nebo kontraindikace s léky. Opatrnosti by ovšem měly dbát osoby alergické na včelí produkty. I při užívání přírodních preparátů je důležité pravidelně navštěvovat svého gynekologa.

Více informací na www.vegall.cz

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.