Tajemné kouzlo neobvyklých očních stínů | Moje zdraví

Tajemné kouzlo neobvyklých očních stínů

Tajemné kouzlo neobvyklých očních stínů
Autor: La MakeUp
9. března 2021 • 00:00
Prezentace klienta • 

Oční stíny jsou základem krásně nalíčených očí a v záloze je určitě má každá dívka a žena milující make-up. Jsou všestranným kosmetickým produktem, který může nahradit liner, bronzer a dokonce i tvářenku. Často jich máme tolik, že ani nevíme, jak je správně použít. A právě tenhle článek vám pomůže rozšířit chápání funkcí očních stínů.

1. Oční stíny místo lineru

Malování linek pomocí očních stínů je metoda známá skoro každé dívce. Pokud máte rády jasné linky, musíte tenký štětec na oční linky navlhčit vodou, tonikem nebo fixačním sprejem. Pouze vlhké stíny vytvoří bohatou barvu. Pokud však dáváte přednost přirozenějšímu vzhledu, použijte tenký štětec k nanesení suchých stínů podél řas a poté je rozetřete do ztracena. Tenhle způsob nanesení pomůže vytvořit svůdný pohled.

2. Oční stíny místo rtěnky

Nejneobvyklejší odstín rtěnky snadno vytvoříte pomocí dvou jednoduchých kosmetických produktů: průhledného balzámu na rty a sypkých očních stínů. Musíte mít na paměti, že čím je struktura očního stínu jemnější, tím vaše nová rtěnka rovnoměrněji přilne ke rtům a bude se pohodlněji nosit. Na čistém povrchu důkladně promíchejte malé množství průhledného balzámu nebo lesku na rty se špetkou očního stínu. Čím více stínů přidáte, tím sytější bude barva rtěnky.

3. Oční stíny místo tužky na obočí

Stín (nebo pudr) na obočí je v podstatě ten samý oční stín, ale s jemnější strukturou. Právě proto nemusíte na obočí kupovat zvláštní produkt. Chcete-li svému obočí přidat výraznost, použijte neutrální hnědý matný odstín. K dosažení nejpřirozenějšího efektu vám pomohou stíny se studeným podtónem.

4. Oční stíny místo rozjasňovače

Pokud máte ve své beauty zásobě třpytivé růžové nebo béžové oční stíny, můžete je použít místo rozjasňovače! Schéma nanesení je stejné: pomocí stínů zvýrazňujeme všechny vystouplé části obličeje: lícní kosti, hřbet se špičkou nosu a oblast nad horním rtem. Nezapomeňte to všechno dobře rozetřít pomocí načechraného štětce, aby vrstva produktu byla co nejtenčí. Vždy si vyberte odstín o pár odstínů světlejší, než je vaše pleť. Nepoužívejte výrobek s velkými třpytkami, dejte přednost stínům s jemnou září, která po nanesení celou tvář rozsvítí.

Autor: La MakeUp

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.