Ohlídejte si množství kyslíku v krvi! Chytré hodinky WATCH GT 2 Pro vás upozorní na problém | Moje zdraví

Ohlídejte si množství kyslíku v krvi! Chytré hodinky WATCH GT 2 Pro vás upozorní na problém

Ohlídejte si množství kyslíku v krvi! Chytré hodinky WATCH GT 2 Pro vás upozorní na problém
Autor: Huawei
9. března 2021 • 00:00
Prezentace klienta • 

Množství kyslíku v krvi je základním parametrem při vyhodnocování zdraví každého jedince. Hodnota nižší než 90 % může značit zdravotní problémy. Pohlídejte si parametr SpO2 díky chytrým hodinkám WATCH GT 2 Pro. V nabídce jsou v rámci akce HUAWEI WATCH WEEK po omezenou dobu za velmi výhodnou cenu stejně jako další chytré hodinky řady WATCH GT 2.

Funkce zaměřené na monitorování zdraví byly pro HUAWEI při vývoji nositelné elektroniky vždy klíčovou záležitostí. Celodenní kontinuální monitoring srdečního tepu, úrovně stresu a kvality spánku nyní doplnila i automatická detekce úrovně SpO2. Díky těmto funkcím umí HUAWEI hodinky hlídat rytmy vašeho těla, aniž byste si toho vůbec všimli.

Asi netřeba dodávat, že kyslík je základem života. Zjednodušeně řečeno, po jeho vdechnutí je krví distribuován ke všem orgánům v lidském těle. Úroveň saturace krve kyslíkem (SpO2) pak udává právě podíl hemoglobinu nasyceného kyslíkem k celkovému množství hemoglobinu v těle. Údaj slouží jako zásadní fyziologický parametr pro posouzení zdravotního stavu jedince.

Normální hladina SpO2 u člověka spadá do rozmezí 95 % - 100 %. Pokud však ve vnějším prostředí není dostatek kyslíku nebo v těle probíhají nějaké abnormality způsobené například nemocí, může hladina SpO2 klesnout i pod 90 %. V takovém případě je danému stavu potřeba věnovat zvláštní pozornost. Proto je každodenní sledování úrovně SpO2 velmi důležité.

Dlouhodobé pravidelné monitorování SpO2 pak má význam nejen pro sportovce a milovníky extrémních sportů a každého, kdo v náročných situacích potřebuje plné mentální schopnosti. Chytré hodinky jsou totiž nejen schopné v reálném čase monitorovat stav zdraví těla uživatele, ale i včas varovat před některými případnými riziky.

Dlouhodobé a kontinuální sledování zdraví zpřesňuje data

Zejména při vyhodnocování okysličení krve u potenciálních pacientů je nutné používat technologie, které zaručí dlouhodobé, přesné a pravidelné měření. Pokud se tedy bavíme o nositelné elektronice, jako jsou chytré hodinky, nesmí tento proces limitovat například krátká výdrž baterie a tím i častá nutnost nabíjení. Měření by také mělo být automatické a kontinuální, a nikoliv pouze na vyžádání.

Řada hodinek WATCH GT 2 Pro je v tomto ohledu průkopníkem v oboru. Nabízí totiž nejen ultra dlouhou výdrž baterie, ale i kontinuální a zcela automatické měření hodnoty SpO2. Díky tomu, že kyslíkem nasycený a nenasycený hemoglobin jinak propouští světlo, dokáže optický senzor hodinek detekovat a dopočítat množství kyslíku v krvi právě podle množství odraženého světla a specifické vlnové délky. Hodinky měří SpO2 na vyžádání nebo kontinuální a zcela automaticky. Tato funkce je určena pouze pro osobní potřebu a nemá medicínskou certifikaci.

Co nabízí hodinky HUAWEI WATCH GT 2 Pro

1. Vylepšenou technologii monitorování srdeční frekvence

Hodinky WATCH GT 2 Pro podporují nově vylepšenou technologii sledování srdečního tepu HUAWEI TruSeen 4.0+, která využívá inovativní design optické dráhy. Ve spojení s inteligentními algoritmy pro vyhodnocování srdeční frekvence a moduly PPG umožňuje HUAWEI TruSeen 4.0+ chytrým hodinkám poskytovat přesné a okamžité sledování srdeční frekvence.

2. Prémiové materiály

Hodinky HUAWEI WATCH GT 2 Pro mají keramické dýnko osazené LED snímačem 6 v 1 pro dostatečné množství světla pro prosvícení proudící krve v zápěstí. Jen tak může být dosaženo nepřetržitého, okamžitého a přesného sledování. Ať už jde o srdeční frekvenci, hladinu stresu, kvalitu spánku nebo SpO2, HUAWEI WATCH GT 2 Pro poskytují celodenní monitorování.

3. Ultra dlouhá životnost baterie

Hodinky WATCH GT 2 Pro mají neuvěřitelně dlouhou výdrž baterie. Díky čipové sadě Huawei s nízkou spotřebou, která navíc využívá integrovanou heterogenní systémovou architekturu, jsou hodinky schopné poskytovat velký výkon a vysokou účinnost. Kromě toho mají při nízké spotřebě i dostatečný výpočetní výkon, i když pracuje naráz více senzorů pro monitorování sportovního tréninku, detekci srdeční frekvence, monitorování spánku i SpO2.

Kontinuální detekce SpO2 umožňuje uživatelům získat komplexní informace o vlastním zdravotním stavu. Bez nutnosti ruční aktivace, hodinky samy automaticky detekují, když je uživatel v klidu a úroveň SpO2 zaznamenají. Veškeré naměřené údaje má pak uživatel kdykoliv k dispozici v aplikaci HUAWEI Health (HUAWEI Zdraví).

V rámci akce HUAWEI Watch Week máte možnost si pořídit za výhodné ceny nejen hodinky WATCH GT 2 Pro, ale i kterékoliv z řady WATCH GT 2, jako jsou WATCH GT 2e, WATCH FIT nebo dámské WATCH GT 2 v barvě Rose Gold (růžově zlatá). Více informací najdete na e-shopu HUAWEI STORE (huawei.cz).

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.