Žena je odsouzená k životu v temnotě. Doslova | Moje zdraví

Žena je odsouzená k životu v temnotě. Doslova

Žena je odsouzená k životu v temnotě. Doslova
Když nemusí, nevychází z domu • Autor: profimedia.cz
9. října 2018 • 06:00

Jak se žije ženě, pro kterou je pobyt venku život ohrožující?

Kerry Thornton z Austrálie je odsouzená žít ve svém domě a v úplné temnotě. To, co je pro většinu lidí děsivá představa, je pro tuto ženu jediná možná životní cesta. Kerry je alergická na UV záření. Sebemenší kontakt kůže se slunečním zářením jí způsobuje ošklivé a bolestivé popáleniny.

Kerry si musela pořídit do domu kovové žaluzie do oken a klimatizační jednotky, aby se do domu dostalo co nejméně slunečních paprsků.

Když jde jedenatřicetiletá žena ven, neobejde se to bez problémů. I když používá krémy proti slunci, nosí oblečení s dlouhým rukávem, kalhoty a dlaně si zakrývá obvazy, UV záření k ní stejně pronikne. Zejména při jízdě v autě, ale nevyhne se tomu ani při nákupu v supermarketu.

Jako upír

Kerry, která pracuje na patologii, trápí tato alergie již šestým rokem. „Reakce kůže se neobjevuje ihned, ale je trochu opožděná. Často tedy v noci nespím kvůli bolestem a svědění. Na krku a obličeji se mi objeví červená vyrážka a ruce mi natékají,“ popisuje.

„Přátelé se mi občas smějí, že žiju a vypadám jako upír. Snažím se to brát s humorem, ale někdy mě i ty nevinné poznámky zraňují. Jenže co mi zbývá. Takhle teď žiji a musím se s tím vypořádat sama.“



 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.