Obr a křehká dívka. Jak žije v takovém manželství? | Moje zdraví

Obr a křehká dívka. Jak žije v takovém manželství?

11. října 2018 • 06:00

Příběh muže, jemuž výška zkomplikovala dětství.

Když se opravdu zamilujeme, je dobré všechno hodit za hlavu a nechat city dojít naplnění. Třeba jako tento pár z Brazílie.

Osmadvacetiletý Brazilec Joelison Fernandes da Silva nezískal kvůli své výšce pořádnou dávku respektu mezi vrstevníky. Naopak. Ve škole se mu krutě vysmívali a šikanovali ho tak, až přestal chodit do školy úplně. Odmítal dokonce vycházet z domu. Za svou výšku se styděl a nejraději byl sám.

Láska mu vrátila sebevědomí

Už v dětském věku trpěl gigantismem, tedy nadměrným růstem způsobeným hormonální poruchou. Podstoupil operaci, při které mu byl odstraněn nádor na podvěsku mozkovém. Od té doby je jeho stav pod kontrolou.

Když potkal svou nastávající, jedenadvacetiletou dívku Evem Medeiros z města Paraiba, život se mu změnil naruby. Už se neschovává doma a získal zpět své sebevědomí. "Když jsem ji potkal, úplně mě okouzlila. Od té doby chci být jen s ní. Byla to láska na první pohled," říká Joelison.

Svou lásku požádal o ruku a ona řekla ano. Svatba 152 centimetrů vysoké nevěsty a 234 centimetrů vysokého ženicha byla netradiční, ale vydařená.

"Lidé se nás pořád vyptávali na naše rozdílné výšky. Už mě to unavovalo. Já to neřeším a teď už to beru s humorem," popisuje  Joelison svůj život Goliáše.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.