Rybáři skočila do úst ryba. A začal se dusit | Moje zdraví

Rybáři skočila do úst ryba. A začal se dusit

2. října 2018 • 06:00

Santosh Dash z indické vesnice Podadhia vyrazil na ryby, a když se mu konečně podařil slušný úlovek, mrskající se ryba z jeho rukou vystřelila rovnou do úst.

Muž se začal dusit. V té chvíli nebyl schopen vydat ze sebe ani hlásku. S pomocí kolegů se dostal do nejbližší nemocnice.

Ovšem uvolnit dosud živého deseticentimetrového tvora z jeho krku se lékařům nepodařilo. Rybář tak musel podstoupit další cestu, tentokrát do dvou set kilometrů vzdálené nemocnice ve městě Bhuwaneshwaru.

Přežili oba

Tamním lékařům se podařil husarský kousek. Rybu z mužova krku skutečně vyňali a zachránili mu život. Život zachránili i zmatené rybě.

Santosh Dash utrpěl poranění krku od kostí zmítající se ryby. Následujících deset dní mu byla potrava podávána nosní trubicí.

„Muži jsme podali lokální anestetika, aby se jeho ústa mohla pořádně uvolnit. Při zákroku muž seděl. Pak se nám podařilo rybu zachytit kleštěmi a vytáhnout,“ říká lékař Sanjeev Gupta, který zákrok provedl. Po deseti dnech byl Santosh Dash propuštěn z nemocnice domů.

 



 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.