Transsexuální sestry změnily pohlaví v jednom roce. Po letech utrpení | Moje zdraví

Transsexuální sestry změnily pohlaví v jednom roce. Po letech utrpení

25. července 2018 • 06:00

Jamie a Chloe spojuje opravdu silné pouto. Tyto dvě krasavice se totiž narodily jako bratři.  A jak se to celé sešlo? Když v roce 2015 přijely na návštěvu do rodného Corku, Jamie se svěřila tehdy ještě bratrovi, že žije v nesprávném těle a celé roky trpí. To ještě netušila, že její sourozenec prožívá to samé. Když si své pocity navzájem vyříkaly, rozhodly se začít se změnou pohlaví a navzájem se podporovat.

Zní to jako klišé, ale vždycky jsem věděla, že jsem někdo jiný, ale tyto myšlenky jsem v sobě potlačovala,“ říká 25letá Jamie.

Chloe se dlouho vyrovnávala se skutečností, že ačkoliv obě (tehdy jako bratři) prožívaly stejné pocity, držely je v sobě a nikomu se nesvěřily.

Dětské tajemství

„Nikdy jsem nebyla typický kluk. Vždycky jsem se držela spíš dívek. Nosila jsem make-up a dlouhé vlasy,“ říká Chloe.

Jako malí kluci si Jamie a Chloe dávaly sukně či trička na hlavy a hrály si na dívky s dlouhými vlasy. „Ale jen doma, ve škole jsme si takto nehrály, bylo to naše tajemství," dodává Chloe.

Jamie, která nikdy předtím nebyla v nemocnici, zákrok trochu děsí, ale hodlá ho podstoupit, protože výsledek ji zbaví stresů a úzkostných stavů.

"Nechci se příliš změnit, chci v sobě spíše podpořit ženskou krásu. Už se ale nikdy nechci podívat do zrcadla a vidět jakoukoliv podobu muže," zdůrazňuje Jamie.  "Snažím se vzít zpět to chybné, co mi bylo dáno při narození.“

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.