Dívka se narodila bez vagíny. Co s tím? | Moje zdraví

Dívka se narodila bez vagíny. Co s tím?

Dívka se narodila bez vagíny. Co s tím?
Sex jim zatím nechybí, ale rádi už by žili jako "ostatní". Kaylee a její přítel Robbie • Autor: profimedia.cz
19. června 2018 • 09:00

Příběh dívky se vzácným syndromem.

Kaylee Moats, dvaadvacetiletá dívka z Arizony se narodila s Mayer Rokitansky Küster Hauserovým syndromem, což znamená, že nemá vagínu, děložní čípek ani dělohu. Když ještě v 18 letech neměla menstruaci, šla na prohlídku ke gynekologovi. Z ultrazvukového vyšetření vyplynulo, že část pohlavních orgánů dívce chybí. S tím se těžko vyrovnávala a nechtěla o problému mluvit. Bála se, že by na ni okolí pohlíženo jako na podivína.

To se ale změnilo před čtyřmi měsíci, když potkala Robbieho Limmera. Kaylee nemůže mít kvůli své poruše sexuální styk, to však prý jejímu partnerovi nevadí.

Potkali se ve škole a zamilovali se. „Trvalo mi měsíc, než jsem se mu se svým problémem svěřila. Byl z toho zmatený, ale řekl mi, že to na našem vztahu nic nemění,“ říká.

Kaylee by mohla podstoupit zákrok, který by jí pomohl změnit život. Vytvoření vagíny je ale považováno za kosmetický zákrok, nikoliv zdravotní, a tak by nebyl hrazen z pojištění. Mladá dívka tak potřebuje přibližně 15 tisíc dolarů, tedy v přepočtu 330 tisíc korun.

Tento fakt rozlítil Amandu, sestru Kalyee, která se rozhodla vyhlásit sbírku na zaplacení poplatku za zákrok. Do sbírky každý měsíc přispívá padesáti dolary i Robbie.

„Mám z prvního sexu trochu obavy, nevím, jaké to po operaci bude, ale těším se i na tuto část našeho vztahu,“ dodává Kaylee. Ví také, že ačkoliv má funkční vaječníky, nikdy nebude moci otěhotnět a porodit své dítě.

Ale i tady může být sestra Amanda nápomocna. Nabídla se totiž, že by mohla být náhradní matkou jejího potomka.



 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.