Sex jí zachránil život! Jak dívka objevila masivní nádor | Moje zdraví

Sex jí zachránil život! Jak dívka objevila masivní nádor

Sex jí zachránil život! Jak dívka objevila masivní nádor
Ellie Taylor-Davis pocítila při sexu bolest v podbřišku • Autor: profimedia.cz
12. září 2018 • 06:00

Osmadvacetiletá Ellie Taylor-Davis z Londýna přišla na smrtící nádor kuriózním způsobem.

Při sexu se svým partnerem ucítila nepříjemný pohyb v podbřišku. Po té si na internetu hledala informace o této zvláštní bolesti. Tu pocítila, i když vykonávala potřebu na toaletě, proto usoudila, že je příčnou bolesti pravděpodobně zácpa. Jenže když o měsíc později navštívila gynekologa kvůli antikoncepci, na ultrazvuku se objevil nádor velikosti melounu na vaječníku.

Naštěstí se chirurgům podařilo 16 centimetrů velký nádor odstranit a zanechat dívce i dělohu, a tím pádem i šanci na vlastního potomka.

Nikdo si to nepřipouští

Ellie svůj příběh zveřejnila, aby ženy a dívky nepodceňovaly jakékoliv bolestivé pocity a rizika rakoviny. „Nikdo si nepřipouští, že se dostane do podobné situace jako já,“ říká dívka. „Řešit v mém věku, jak dlouho a jestli budu vůbec žít, je skutečně děsivé,“ dodává.

„Když mi lékař řekl o mém zdravotním stavu, nebyla jsem schopna slova. Pět hodin jsem ležela v posteli a nebyla schopna zavolat svému příteli ani mámě.“

„Po operaci jsem měla možnost vyjmutý nádor vidět. Byl divný, obrovský a vypadal jako vetřelec,“ dodává Ellie. Letos plánuje dokončit svá studia výtvarného umění, jelikož musela kvůli zdravotním problémům studium přerušit.

 

 

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.