Nahý stojkař objíždí svět. A sděluje lidem jasné poselství. Už ho znáte? | Moje zdraví

Nahý stojkař objíždí svět. A sděluje lidem jasné poselství. Už ho znáte?

27. července 2018 • 06:00

Už jste o něm slyšeli? Tento naháč cestuje po celém světě. Z Estonska po Austrálii.

Tam všude byl a tam všude se nechal vyfotit, jak dělá stojku v rouše Adamově. Proč? Prý je na světě tolik úchvatných míst, která vysloveně vybízejí k tomu „udělat si stojku jen tak nahý“, uvádí muž, jehož pravé jméno nikdo nezná. Jeho fotky jsou však hitem sociálních sítí a získal přezdívku Nahý stojkař.

Naháč se fotí před známými památkami ve městech nebo v přírodních scenériích. Svým konáním odkazuje na webovou stránku Planned Obsolescence, která upozorňuje na nesmyslnost konzumního života, který vládne světu. Věci, které nakupujeme, vydrží jen omezenou dobu, a tím jsme nuceni pořád dokola nakupovat nové výrobky. „Je to strašné plýtvání zdroji, ničí se životní prostředí, znečišťuje se planeta a to vše vytváří nepřátelské prostředí,“ uvádí Nahý stojkař.

„Výrobky se schválně vyrábějí méně kvalitní a systém nutí člověka, aby kvůli zisku a pouhé chamtivosti druhých kupoval jednu věc pořád dokola,“ uvádí.

S touto spotřební kulturou je třeba podle Nahého stojkaře přestat. „Svět je nádherný, běžte ven a začněte ho objevovat,“ vzkazuje.



Autor: pas
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.