Před rokem se přestala holit. Jak se žije ženě s hipsterskou bradkou? | Moje zdraví

Před rokem se přestala holit. Jak se žije ženě s hipsterskou bradkou?

26. července 2018 • 06:00

Hormonální porucha trápí dívku od jejích 12 let.

Když bylo Nově dvanáct let, začaly jí růst na obličeji vousy. Pro mladou dívku to znamenalo velké trauma, a tak každý den trávila mnoho času s holicím strojkem. Aby nebylo poznat, že si denně vousy holí, nedovolovala také nikomu, aby se dotýkal jejího obličeje. I tak ale neunikla posměškům svých vrstevníků a kvůli svému vzhledu byla šikanována. Žila v neustálé panice, že se nestihne dobře oholit nebo že si zapomene vzít s sebou holicí strojek.

Dívce byl v 15 letech diagnostikován syndrom polycystických ovárií (PCOS). Tento stav způsobuje hormonální nerovnováhu a může vést k nadměrnému ochlupení na obličeji.

Nova se několik let denně holila a za svou poruchu se styděla. Pak ale potkala modelku Ash Byrd a vzájemné sympatie přerostly do vážného vztahu. Dívky jsou spolu již šestým rokem. Nova nabyla sebevědomí a rozhodla se, že přijme svůj vzhled, a přestala se holit. V té době si denně holila obličej, krk, část zad a hrudníku a nohy.

Podpora přátel

S problémem se svěřila i několika známým. Jejich reakce ji povzbudily. „Nezavrhli mě. Naopak, mají mě pořád rádi kvůli tomu, jaká jsem, a nehodnotí, jak vypadám,“ dodává Nova.

A co na to přítelkyně Ash? Ta rozhodně neprotestovala a „hipsterskou bradku“ své přítelkyně si pochvaluje. „Na ulici určitě upoutáme pozornost. Lidé se nás nenápadně vyptávají na různé otázky, aby zjistili, zda je Nova muž, či žena,“ popisuje Ash.



 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.