První rande skončilo infarktem. Žena však svému nápadníkovi zachránila život | Moje zdraví

První rande skončilo infarktem. Žena však svému nápadníkovi zachránila život

První rande skončilo infarktem. Žena však svému nápadníkovi zachránila život
Dramatickou situaci natočil na kameru náhodný svědek. Točil film o raccích. • Autor: profimedia.cz
5. listopadu 2018 • 06:00

První rande může dopadnout jakkoliv. Fiaskem, sexem, zamilovaností. Průběh první oficiální schůzky pětačtyřicetileté Andi Traynorové a šestapadesátiletého Maxe Montgomeryho by vydal na pěkný román.

Znali od vidění, ale jednoho dnes se Max osmělil a pozval Andi na rande. Přišlo mu, že by jejich přátelský vztah přerůst v něco hlubšího. A tak spolu vyrazili jednoho rána surfovat na pláž v Santa Cruz. Andi byla na břehu, když Max, vycházející z vln, náhle zkolaboval.

Andi, která pracuje jako anestezioložka, neváhala, zavolala záchranku a postupovala podle pokynů, které dostávala do telefonu. Dávala mu umělé dýchání, za sedm minut přijela sanitka.

Když Maxe odváželi, stále ještě nebyl při vědomí. Probral se až během cesty, když se nad ním neskláněla žena, kterou pozval na rande, ale záchranář. „Ptal se mě, jestli vím, co se stalo. Tušil jsem to. Cítil jsem se trapně. Kdo by chtěl chodit s chlápkem, který hned na první schůzce zkolabuje,“ sýpal Max ještě během cesty. Následující den podstoupil v nemocnici bypass.

Měla jsem velký strach

Když poprvé uslyšel v telefonu svou milou, omlouval se jí a ujišťoval ji, že pochopí, pokud už nebude chtít rande zopakovat. Andi však měla na příhodu na pláži jiný názor. „Nechtěla jsem nechat tohoto báječného muže zmizet z mého života. Cítila jsem obrovský strach při představě, že jeho srdeční příhoda nedopadne dobře,“ dodává matka dvou dětí Andi.

Vše dobře dopadlo. Po deseti měsících se Max zotavil, na pláž se chodili společně procházet a jeden bez druhého si teď život neumí představit.

Pikantní na celém příběhu je, že Maxův kolaps a následnou záchranu jeho života náhodou natočil na video Alexander Baker, který připravuje pořad o raccích. Nyní doufá, že záběry, jak lidé Maxovi zachraňují život, povzbudí další, aby se naučili zásady první pomoci.



 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.