Pečujete správně o své zuby? | Moje zdraví

Pečujete správně o své zuby?

Pečujete správně o své zuby?
OZP přispívá na dentální hygienu až 8000 Kč ročně pro celou rodinu • Autor: OZP
25. března 2020 • 00:00
Prezentace klienta • 

Dentální hygiena je důležitou součástí péče o zuby, kterou byste svému chrupu měli dopřát aspoň dvakrát ročně. Pro větší motivaci vám na ni přispěje zdravotní pojišťovna OZP ve svých benefitech.

Video se připravuje ...
VIDEO 

Dentální hygiena je preventivní vyšetření, při kterém vám zubař odstraní zubní kámen, povlak na zubech a další nečistoty. Slouží také k redukci bakterií a snižuje tak riziko infekce. Pro vyšší účinnost je vhodné docházet na čištění pravidelně, a to alespoň dvakrát do roka. Výsledky jsou pak efektivnější a návštěvy zubaře snesitelnější. Zdravotní pojišťovna OZP podporuje své klienty v péči o zuby a na dentální hygienu přispívá až 2000 Kč ročně na jednotlivce.

OZP přispívá na sportovní aktivity až 500 Kč na jednotlivce • Autor: OZP

OZP podporuje preventivní aktivity a utužování zdraví

Pro své klienty má zdravotní pojišťovna OZP připravenu řadu příspěvků, s jejichž pomocí můžete utužovat své zdraví, užít si zábavu při sportovních aktivitách nebo si zpříjemnit těhotenství.

Mezi benefity najdete třeba příspěvek na plavání, které vaše tělo jistě ocení. Při plavání posilujete nejen tělo a svou kondici, ale i své srdce. Příjemně se při něm protáhnete a nezatížíte kloubní aparát. Kondičku z plavání můžete využít při dalších fitness aktivitách, ať už máte raději zvedání činek v posilovně nebo skupinové lekce. Rodiče jistě ocení i příspěvek na kroužky, kde se jejich děti dostatečně vyřádí a užijí si zábavu se svými vrstevníky.

OZP přispívá maminkám a jejich miminkům nejméně 1500 Kč • Autor: OZP

Není-li vám dobře poraďte se s lékařem… z pohodlí domova

Všechny benefity najdou klienti zdravotní pojišťovny OZP na portálu Vitakarta, kde si také mohou prohlídnout další služby a způsoby jejich využití. Portál  Vitakarta obsahuje nejdůležitější agendy zdravotní pojišťovny a je dostupná i jako mobilní aplikace. Její součástí je také asistenční služba, jejímž prostřednictvím můžete prodiskutovat svůj aktuální zdravotní stav s lékařem, poradit se o léčbě, nebo získat doporučení na specialistu. Asistenční služba je pro klienty OZP dostupná 24 hodin 7 dní v týdnu.

Svůj zdravotní stav můžete probrat i s lékaři online na webu ulekare.cz, který poskytuje pro klienty OZP své služby zcela zdarma. chcidoozp.cz.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.