Nechutné! Student vyrábí z vypreparovaných zvířat podivné věci | Moje zdraví

Nechutné! Student vyrábí z vypreparovaných zvířat podivné věci

10. října 2018 • 06:00

Je libo toast z králíka?

Dvaadvacetiletý student 3D designu na univerzitě v Plymouthu Jack Devaney začal doma vyrábět z vypreparovaných hlodavců nejrůznější předměty. Tristní na tom je, že je o jeho díla velký zájem. Jack začal ke své práci využívat potkany a myši, pak svůj sortiment rozšířil na veverky, krtky a králíky.

Vypreparovaná zvířata využívá na vytvoření nejrůznějších kreací na domácí použití, jako je penál či rámeček na obrázek. Mezi jeho vskutku bizarní kousky patří toustovač ozdobený králíkem.

Když své dílo student vystavil na Facebook, stalo se virálním hitem. „Nejhorší způsob, jak začít den, je vytahovat vlas ze snídaně. Co takhle zkusit vytáhnout snídani z králíka?“ napsal k fotografii toustovače.

Zvládl bych to lépe

Student si je vědom, že jsou jeho díla kontroverzní, nicméně se mu je daří prodávat. „Nejvíce zájemců je ze Spojených států, ale už jsem prodal dílo i do Norska,“ dodává.

Jak se Jack dostal k taxidermii, tedy preparaci a vycpávání zvířat? „Na internetu jsem viděl mnoho nepovedených děl, tak jsem si řekl, že bych to asi zvládl lépe. Pracoval jsem devět let jako pomocník  v řeznictví, takže jsem otrlý a naučil jsem se dost věcí.

Kdysi jsem měl hada a viděl jsem, že je možné kupovat zmražené myši, krysy a kuřata.“

Navzdory svému celosvětovému úspěchu i tvrdé kritice vidí Jack svou budoucnost v jiném oboru.



 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.