Nejošklivější žena světa? Ne, každá je něčím krásná. Prohlédněte si fotogalerii | Moje zdraví

Nejošklivější žena světa? Ne, každá je něčím krásná. Prohlédněte si fotogalerii

16. května 2018 • 14:00

Každá žena má ke svému vzhledu nějaké výhrady. Jednou velké boky, podruhé malá prsa nebo křivý nos. O Lizzie Velasquez to ale veřejně napsali na youtubu nejošklivější žena světa. To je titul, za který by měl někdo dostat ránu pěstí. Jí to však paradoxně pomohlo.

Předkus s obrovskými koňskými zuby, zakalené oko, kostnatý obličej, extrémně vyzáblé tělo. Určitě není kandidátkou na Miss World. Tohle si ale šestadvacetiletá Lizzie Velasquez opravdu nezasloužila.  Když jí bylo 17 let, někdo umístil na youtube video, že je to nejošklivější žena světa.

"Cítila jsem, jako kdyby mě někdo skrz počítačovou obrazovku napadl a dal mi pěstí. Myslela jsem si tenkrát, že si vybrečím oči," popisuje Lizzie své pocity, když si musela číst nenávistné příspěvky pod videem.

Na posměšky byla zvyklá od dětství,ale tohle jí vyrazilo dech. Paradoxně prý ale právě lidská zloba a nenávist změnily její život k lepšímu.

Takže nakonec je Lizzie tomuto člověku vděčná. Díky němu se z ní totiž stala aktivní bojovnice proti šikaně, motivační řečnice a také spisovatelka. Na svém kontě má dokonce už dvě knihy.

"Konečně jsem objevila smysl svého života. Tohle budu dělat už navždy. Vím totiž, že nevyprávím jen svůj příběh, ale i příběh všech, kteří nějakou šikanou trpí. Vím, jaké to je být sražena na kolena a zase se zvednout. A nevzdám se až do konce," popisuje Lizzie svůj příběh v novém dokumentárním snímku s názvem Statečné srdce.

Tipy na to jak být krásnější najdete na ženy.cz.

Za její vizáž může vrozená genetická porucha  Marfanův syndrom. Ten postihuje srdce, oči, kosti a brání jí přibrat na váze. Způsobuje také hypermobilitu kloubů a protáhlé končetiny a prsty.

Autor: kas
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.