Devatenáctiletá dívka žije v lavoru. Nevyvinuly se jí končetiny | Moje zdraví

Devatenáctiletá dívka žije v lavoru. Nevyvinuly se jí končetiny

9. července 2018 • 06:00

Rodina nemá finanční prostředky na lékařské vyšetření.

Když se Rahma Haruna narodila, nikdo nečekal, že zdravé dítě čeká tak děsivý osud. Když bylo dívce půl roku, přestaly ji růst končetiny. Nikdo netušil, co se s holčičkou děje.Rodina žijící v Nigérii neměla dostatek finančních prostředků na lékařské vyšetření.

Dívka je tak nucena žít tak, jak jí to jen těžké životní podmínky umožní. Dnes je jí devatenáct let a je plně odkázána na pomoc své rodiny. Většinu času tráví schoulená v umělém lavoru. Její mladší bratr místo chození do školy nosí Rahmu v lavoru do města Kano, které je od jejich vesnice vzdálené 26 kilometrů. Tam spolu žebrají o almužnu.

Přes nesmírně komplikovaný život, kterému dívka každý den čelí, je veselá a rozdává úsměvy ostatním. A to i přesto, že trpí velkými bolestmi těla.

„Problémy začaly, když bylo Rahmě šest měsíců. Zrovna se učila sedět. Dostala horečku, při které moc trpěla. Pak se přidala bolest břicha, rukou i nohou. Kvůli bolesti se nemohla hýbat,“ popisuje smutnou událost matka Fadi.

Rodina nosí dívku v lavoru po vesnici, aby byla mezi lidmi. „Sousedé nám hodně pomáhají. Dávají mi vše, co potřebuji," říká Rahma.



Autor: pas
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.