Moje zdraví - péče o psychickou i fyzickou pohodu

Přestaňte se TRÁPIT inkontinencí

20. září 2021 • 14:00

Přijde vám to jako z jiného světa, že byste měli problémy s únikem moči? Možná vás to překvapí, ale tento problém trápí mnoho lidí. Tato noční můra postihuje více ženy, a to nejčastěji po čtyřicátém roce života. Stud, izolace, omezování osobního života a stres vedou jenom k ​​dalším komplikacím. Jak se s tím poprat? Proč se to vůbec děje?

Těžko se odhaduje, kdo bude mít s únikem moči problémy. Může vás to potkat kdykoli. Nejčastěji se problémy s únikem moči objevují po porodu, menopauze, fyzické námaze nebo jako důsledek některých nemocí. Svaly pánevního dna jsou porušené a nastávají komplikace. Svěrač močové trubice ochabne, svalovina kolem močového měchýře je dráždivější a dochází k předčasným stahům. Ze začátku se může jednat jenom o pár kapek při smíchu nebo větší fyzické námaze. Ale časem se z několika kapek může vyklubat nepříjemný společník.

Video se připravuje ...
InkontinenceVIDEO 

Začněte v ordinaci

Překonejte pocity studu a svůj zdravotní stav proberte se svým lékařem. Jedině on dokáže diagnostikovat, o jaký druh inkontinence se jedná, a doporučí vám podle toho vhodnou léčbu. Můžete si zkusit pomoci sami. Pravidelně cvičte, zhubněte pár kilo a jezte zdravěji. Nepijte kávu ani alkohol. Dodržujte pravidelný pitný režim, který zajistí správné fungování vylučování. Vyzkoušejte doplňky stravy, které vám pomohou doplnit estrogen. Poraďte se v lékárně, který je pro vás nejlepší.

Posilujte pánevní dno

Kegelovy cviky jsou speciálně vytvořené pro posilování svalů pánevního dna. Takové vám uleví od bolesti zad a přispějí ke zlepšení sexuálního života. Můžete je cvičit v klidu domova. Stačí vám pár minut denně a určitě brzy zaznamenáte zlepšení.

Celý článek vyšel v časopise Moje zdraví. Aktuální číslo můžete koupit na stáncích. Předplatné pořídíte z pohodlí vašeho domova na www.ikiosek.cz/mojezdravi nebo přes predplatne.cnc@cpost.cz   

Autor: redakce Moje zdraví
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.