Moje zdraví - péče o psychickou i fyzickou pohodu

Plastika prsou: Oblíbený zákrok, který vyhledává stále více žen

1. června 2023 • 14:00

Není třeba spekulovat o tom, jak moc ženám záleží na jejich prsou. Počet modelací, které se provádějí na klinikách plastické chirurgie, mluví za vše. Ženám prostě o prsa jde, a když se rozhodnou, že si je nechají upravit, udělají to.

Na tvaru a velikosti poprsí se podílí celá řada faktorů, podobu prsou částečně dědíme, vliv na ně mají hormonální změny, těhotenství, kojení i výrazné změny hmotnosti. Prsa většinou reagují tak, jak nechceme, a k tomu je postupující věk připravuje o pevnost.

Video se připravuje ...
Plastická operace břicha a modelace poprsí paní LenkyVIDEO 

Jak velká to bude změna?

Změny tvaru prsou lze dosáhnout samostatnou modelací nebo modelací spojenou s augmentací, kterou se současně zvětší objem prsou. Ženy často nemají představu o tom, do jaké míry již pouhá modelace poprsí změní. Může se tak poměrně snadno stát, že původním přáním byla augmentace, tedy zvětšení prsou, ale pak třeba stačí prsa jen pozvednout. Tím se opticky vyplní jejich objem.

Nezáleží jen na představě klientky, ale také na skutečných poměrech určených tvarem a objemem prsů, kvalitou kůže, tvarem hrudníku a tělesnými proporcemi.

Chci mít větší

Zvětšení prsou se nejčastěji provádí silikonovými implantáty. Vkládají se buď pod prsní žlázu nad prsní sval, nebo pod sval. Obojí má své výhody a nevýhody. Rozhoduje zkušenost operatéra, který přihlíží k přáním klientky. Představy žen někdy bývají až nereálné, proto je velmi důležitá konzultace před zákrokem. Klientky si mohou zvolit nejen velikost prsu, ale také jeho tvar. Mají na výběr mezi kulatými implantáty a implantáty ve tvaru kapky, pokud je kladen důraz na přirozený tvar prsu. Augmentace také umožní vyrovnat asymetrie prsů.

Touha vylepšit se po porodu

Těhotenství a porod jsou obdobím, kdy ženské tělo projde razantními změnami. „Největší změny v důsledku těhotenství, porodu a kojení se projeví v oblasti břicha a prsou, je tedy logické, že nejžádanější jsou plastické operace právě těchto oblastí. Je pochopitelné, že se ženám nelíbí změny, které s jejich tělem porod a kojení udělaly, a přejí si návrat původního stavu. Dnešní kultura propaguje dokonalost, proto se možná mnohé z nich rozhodují pro plastickou operaci. Přejí si vypadat stejně dobře jako před těhotenstvím. A nelze se divit, že se nechtějí smířit se změnami na svém těle. Vždyť některé se stydí svléknout i doma před svým partnerem, natož na koupališti do plavek,“ říká MUDr. Karel Urban z kliniky Esthé. „Přijdete-li na konzultaci kvůli prsům, jedna z prvních věcí, na které se vás plastický chirurg zeptá, je, kolik máte za sebou porodů, jestli ještě kojíte a zda plánujete další dítě. Operace prsou sice nemají na kojení vliv, protože se při nich nepřeruší mlékovody, ale byla by škoda provádět úpravu půl roku před dalším plánovaným těhotenstvím, které může prsa opět výrazně změnit,“ vysvětluje plastický chirurg. Klinika Esthé přichází s letní akcí na operaci prsou s kvalitními implantáty Mentor s doživotní zárukou. Podle typu operace je možná sleva až 14 000 Kč. Bezplatné konzultace lze absolvovat od 1. 6., s naplánováním provedení operačního výkonu od 15. 7. do 31. 8. Přijďte se zdarma poradit o možnostech, jak dosáhnout krásnějšího dekoltu.

www.esthe-plastika.cz

Celý článek si můžete přečíst v aktuálním čísle časopisu Moje zdraví, které koupíte na stáncích. Předplatné pořídíte z pohodlí vašeho domova na www.ikiosek.cz/mojezdravi nebo přes predplatne.cnc@cpost.cz.

Autor: redakce Moje zdraví
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.