Zhubněte snadno a rychle: Pět nejúčinnějších ovocných a zeleninových šťáv, které zatočí s vašimi tuky! | Moje zdraví

Zhubněte snadno a rychle: Pět nejúčinnějších ovocných a zeleninových šťáv, které zatočí s vašimi tuky!

26. července 2022 • 17:00

Léto přímo vybízí k tomu, abychom konzumovali více ovoce a zeleniny. Čerstvé ovocné a zeleninové šťávy jsou plné vitaminů, enzymů, minerálů a dalších pro tělo prospěšných látek. Pokud vás navíc trápí nějaké to kilo nadváhy, zapojte je do svého jídelníčku. 

Pokud vás trápí nějaké to kilo navíc, ovocné a zeleninové šťávy jsou vhodnou alternativou, jak tělu dodat všechny důležité živiny, odlehčit zažívání a zhubnout

Video se připravuje ...
Banánové smoothie s chutí kávyVIDEO 

Hubnout však musíme vědomě. Tedy způsobem, který nebude škodit našemu zdraví. Odšťavňování či mixování ovoce je jedním z nejlepších způsobů, jak tělu dodat zdraví prospěšné látky, zhubnout a ještě si pochutnat.

Jaké štávy jsou pro naše tělo ty nejlepší?

Citronová šťáva • Autor: istock.com

Citronová šťáva

Ano, slyšíte dobře. Právě citronová šťáva může být klíčem k vašemu vysněnému tělu. Existuje mnoho tvrzení o schopnosti citronu podporovat hubnutí, od regulace vstřebávání cukrů až po schopnost rozpouštět tuky. Citronová šťáva má ale i další tělu prospěšné benefity, jako je skvělá chuť, lahodné osvěžení a podpora zásaditosti našeho organismu. 

Zázvorová šťáva • Autor: istock.com

Zázvorová šťáva

Zázvor je skvělým druhem zeleniny, který nám pomáhá nejen ve chvílích, kdy se o nás pokouší chřipka. Zázvor je také skvělým společníkem při hubnutí. Díky jeho poměrně kořeněné chuti a stejně účinným vlastnostem pomáhá spalovat tuk. My hubneme, zatímco náš organismus dostává naprosto nenahraditelný vitaminový booster.

Zázvor jako takový má také vysoký sytící účinek. Právě ten nám pomůže zbavit se přehnaného apetitu přírodní cestou. Popíjením zázvorové šťávy mezi hlavními jídly potlačíte zbytečné chutě, zrychlíte metabolismus a podpoříte spalování tuku.

Okurková šťáva • Autor: istock.com

Okurková šťáva

Okurky nejsou jen chutnou zeleninou a vhodnou potravinou pro přípravu zeleninových salátů. Vítané jsou také z důvodu téměř nulové kalorické hodnoty. Můžeme je však použít i na výrobu zeleninové šťávy. Pokud okurky odšťavníte v odšťavňovači, zachováte v nich vyvážený obsah vlákniny. Právě díky ní se stává tato šťáva poměrně výživným nápojem. Na výrobu použijte okurku a vodu v poměru 1 : 1.

Melounová šťáva • Autor: istock.com

Melounová šťáva

Červený meloun je skvělou zeleninou pro naše hubnutí. Obsahuje až 92 % vody s minimem kalorií. Jeden pohár melounu má pouze 47 kalorií. Zbývajících osm procent tvoří živiny, které mají skvělé zdravotní benefity. Meloun disponuje vysokou sytící schopností a skvěle chutná. Obsahuje velké množství vlákniny, která pomáhá čistit tlusté střevo i zbytek našeho těla.

Mrkvové smoothie • Autor: istock.com

Mrkvová šťáva

Mrkev je známá tím, že díky vysokému obsahu zdraví prospěšných látek obnovuje buňky našeho těla. Hrubé vrstvy celulózy z buněčné stěny syrové mrkve navíc zabraňují našemu tělu strávit a plně absorbovat vitaminy a minerály v ní obsažené. Odšťavněním mrkví tyto buněčné stěny odstraníte a zvýšíte tak koncentraci mrkve, kterou můžete zkonzumovat. Mrkvová šťáva je nízkokalorická a nízkotučná, má vysoký obsah vitaminů a minerálů. Právě to z ní dělá skvělého společníka při redukci hmotnosti.

Autor: Valentina Lebová
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.