Zpátky do formy stylově: Oblečení, ve kterém se zapotíte rádi! | Moje zdraví

Zpátky do formy stylově: Oblečení, ve kterém se zapotíte rádi!

Zpátky do formy stylově: Oblečení, ve kterém se zapotíte rádi!
Autor: Envato Elements
6. března 2023 • 00:00
Prezentace klienta • 

Jaro a léto se neúprosně blíží. A společně s nimi i odkládání vrstev oblečení, ve kterých se dalo mnohé schovat. Dostaňte se zpátky do formy a zůstaňte styloví!

Zpátky na start!

V roce existují dvě období, kdy je snaha dostat se do formy o trochu větší než obvykle. To první přichází společně s novoročním předsevzetím. No a to druhé právě teď – na začátku jara, kdy vás čekají měsíce, ve kterých svou postavu už prostě do vytahaného svetru neschováte!

Dostat se do formy samozřejmě není jen o benefitech, které se týkají vzhledu. Přinese vám totiž celou řadu zdravotních výhod – od těch fyzických, až po ty psychické. Lepší tlak, snížení hladiny cholesterolu, zdravější dýchání, lepší náladu a víc energie. A to je jen zlomek toho co získáte, když se začnete pravidelně pohybovat. 

Motivace bez legrace

V čem je vaše motivace? Chcete získat vytoužené křivky? Nebo je pro vás zásadní zdravotní důvod? Chcete zlepšit svoji psychiku? Správná motivace a její pojmenování je pro začátek klíčový okamžik! Pojmenujte ji pozitivně, řekněte si, co skutečně chcete získat, vytvořte si plán a svou motivaci si klidně vizualizujte. Popište ji, nakreslete, vytvořte si koláž. Můžete se k ní pravidelně vracet a připomínat si tak, proč to vlastně všechno děláte. 

Motivovat vás může i samotný začátek procesu. Často totiž může být o tom, že se potřebujete připravit. Tento krok spočívá v tom, že si vyberete tu správnou posilovnu nebo třeba jen nakoupíte nové věci na cvičení. Věřte, že například nové pánské teplákové kalhoty vás můžou posunout o krok dál k vašemu vytouženému cíli. 

Autor: Envato Elements

Skvělou motivací se také může stát váš partner. A teď nemáme na mysli toho životního (i když ten to samozřejmě může být také), ale správného parťáka na cvičení. Můžete se navzájem podporovat, hecovat a vracet se společně k cíli, když náhodou sejdete z cesty!

Ta správná cesta

Správná cesta a její promyšlení je nesmírně důležité. Eliminujete tím totiž to, že vaši snahu vzdáte v jejím počátku. Pokuste se nepřecenit své možnosti, ale zároveň se snažte o zdravě ambiciózní cíl. 

Pokud nejste na pohyb vůbec zvyklí, začněte pomalu. Například pravidelnými procházkami, u kterých budete postupem času zvyšovat tempo a prodlužovat jejich délku. Výhodou této pohybové aktivity je jednoznačně to, že nemusíte mít žádné předchozí zkušenosti a můžete začít okamžitě – bez ohledu na počasí. V chladnějších dnech vás dokonale zahřejí dámské zimní bundy Tommy Hilfiger. Abyste ze svých procházek dostali co nejvíc, přesuňte se do přírody. Ta má navíc blahodárný vliv na vaši psychiku!

Máte-li už nějaké sportovní výkony za sebou, začněte ideálně kousek před tím, kde jste skončili. Chodili jste pravidelně třikrát týdně běhat sedmikilometrovou trasu? Pro začátek ji zkraťte. Navštěvovali jste posilovnu čtyřikrát týdně? Zajděte tam alespoň dvakrát a přidejte procházky. Vaše tělo si předchozí návyk nejspíš ještě pamatuje, tak ho pomalu oživte a pořádně si svůj návrat k aktivnímu životnímu stylu užijte!

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.