Princ Harry, Adele i Katy Perry. Celebrity promluvily o svých depresích | Moje zdraví

Princ Harry, Adele i Katy Perry. Celebrity promluvily o svých depresích

15. července 2019 • 06:00

Každý z nás občas tvrdí, že má „depku“. Ve skutečnosti ale většina lidí vůbec netuší, co lidé, kteří touto nemocí trpí, prožívají. Promluvit o tom se rozhodlo několik celebrit, které těžké depresivní stavy zažily na vlastní kůži. Podívejte se, jak se se svým trápením vyrovnávají.

Adele (31)

Když se v redakci časopisu Vanity Fair zeptali britské zpěvačky Adele, jestli by chtěla mít druhé dítě, odpověděla: „Jsem příliš vystrašená. Po mém prvním synovi jsem měla opravdu těžkou poporodní depresi, a to mě děsilo. S nikým jsem o tom nemluvila, byla jsem velmi uzavřená.“ Své stavy nakonec vyřešila tak, že se rozhodla trávit alespoň jedno odpoledne týdně bez svého syna a dělat v tu dobu všechno, co se jí zachce. Adele má sedmiletého syna Angela Jamese s ředitelem charitativní organizace Drop4Drop Simonem Koneckim.

Princ Harry (34)

V rozhovoru pro deník The Daily Telegraph v roce 2017 britský princ přiznal, že prožíval „úplný chaos“ celých dvacet let po smrti své matky, princezny Diany. Dlouho prý popíral, že se potýká s velkým zármutkem, a to způsobilo jeho depresivní stavy. Pomohlo mu až naslouchání zraněným vojákům a jejich ženám, které hovořily o svých psychických problémech. Nyní se snaží, aby duševní nemoci přestaly mít negativní stigma. „Vím, že je těžké o těch problémech mluvit, ale to jediné, čeho dosáhnete, když o nich pomlčíte, bude, že se v průběhu času ještě zhorší,“ říká o depresích princ Harry.

Katy Perry (34)

Americká zpěvačka promluvila v roce 2018 v rozhovoru pro australskou verzi časopisu Vogue o emocích, které prožívala po vydání svého alba v roce 2017. „Mívala jsem záchvaty situační deprese a zlomilo mi srdce to, že jsem nevědomky přikládala tolik důležitosti veřejnosti, která na album reagovala tak, jak jsem očekávala,“ přiznala. Rozhodla se proto, že se zúčastní kurzu na podporu osobního rozvoje v Kalifornii, a podle svých slov udělala dobře.

Na to, které celebrity ještě bojují s depresemi, se podívejte v naší fotogalerii:

 

 

Autor: Marie Bezděková
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.