Plastická operace prsou: Které celebrity proslavila kontroverzní velikost poprsí? | Moje zdraví

Plastická operace prsou: Které celebrity proslavila kontroverzní velikost poprsí?

26. března 2024 • 06:00

Plastické operace mají lidem pomáhat k hezčí postavě a lepšímu pocitu ze sebe samých. Ne vždy se ale vše vydaří přesně tak, jak je to původně v plánu. Které celebrity to s plastikou přehnaly, i když se ony samy cítily spokojené?  

Plastická operace prsou neboli augmentace se využívá nejen ke zvětšení, ale také k modelaci a dosažení optimálního tvaru poprsí. Důvody, proč ženy plastiku prsou volí, se různí. Některé jdou na operaci po nemoci, jiné čistě z vlastní touhy po krásnějším a větším poprsí a další třeba po porodu, kdy prsa kojením dostanou pořádně zabrat. Ne vždy se však plastika povede přesně podle plánu. 

Zářným příkladem, jak takové plastiky mohou dopadnout, jsou celebrity. Zvlášť v případě, kdy je touha větší než zdravý úsudek nebo když se augmentace zkrátka nepovede. Které celebrity zvolily příliš bujné poprsí a u kterých se augmentace nepovedla?

Pamela Anderson

Pamela Anderson • Autor: Profimedia.cz

Pamela Anderson je přesně tím typem celebrity, která pokud by neměla obří silikonová prsa, tak by herečkou možná vůbec nebyla. Svá prsa si nechala zvětšit ve 26 letech, a díky nim se stala dívkou Playboye v 90. letech. Po obsazení herečky do role C. J. Parker v seriálu Pobřežní hlídka její silikonové implantáty mohly sledovat miliony dychtivých diváků. Ačkoli je Pamela dodnes považována za sexsymbol, mnozí se shodují, že implantáty, které ji proslavily, jsou až příliš velké. 

Anna Nicole Smith

Anna je dalším příkladem toho, jak mohou plastiky „lézt do hlavy“. Sama se mnohokrát nechala slyšet, že právě její prsa jsou tím, na co je ona sama náležitě hrdá. Své silikony si Anna nechávala měnit každých 5 let. Postupně se tak dopracovala až k velikosti F. „Slyšela jsem někde, že mám v každém ňadru dva silikony, ale to je hloupost. Je to jako s pneumatikami, jednou za pět let je musíte vyměnit,“ nechala se slyšet Anna. Anna Nicole Smith je rozhodně případem, kdy touha po obřích ňadrech byla větší než zdravý úsudek. 

Gia Gotham

Gia Gotham • Autor: Profimedia.cz

Stejným příkladem, jako je Anna Nicole Smith, je pak i modelka a komiksová postava Gia Gotham, která se „pyšní“ obřími silikonovými implantáty. Až tak velkými, že o krásném poprsí nemůže být řeč. Ačkoli se může zdát, že to Gia se svým poprsím skutečně přehnala, ona sama je nadmíru spokojená. Na svém instagramovém účtu ráda sdílí fotografie, kde jsou její prsa téměř úplně odhalená, často se slovy: „Neříkejte mi, co mám dělat:“

Victoria Beckham

Victoria Beckham • Autor: Profimedia.cz

I bývalá hvězda dívčí skupiny Spice Girls patří mezi celebrity, které podlehly „kouzlu“ augmentace a svěřily se do rukou plastického chirurga. Victoria však nepatří mezi hvězdy, které vlastní obří silikonové implantáty. V jejím případě jde spíš o nepovedenou plastiku. Plastických operací prsou podstoupila několik, ale přes stále trvající nespokojenost se vzhledem svého poprsí se nakonec v roce 2014 rozhodla pro odstranění implantátů.

Autor: Valentina Lebová
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.