PLASTIKY, které se skutečně nepovedly! | Moje zdraví

PLASTIKY, které se skutečně nepovedly!

5. června 2023 • 14:00

Řada lidí je nespokojených se svým vzhledem a chtějí vypadat jinak – mladší, hezčí, nebo dokonce chtějí změnit pohlaví. Pomáhají jim v tom chirurgové. U některých se zákroky povedou, jiní po nich vypadají daleko hůř než předtím. Kdo chce držet krok s dobou, měl by se snažit vypadat na třicet ještě v devadesáti. Tak to alespoň občas vypadá, když se člověk podívá zejména na některé z celebrit. A nezáleží na tom, jestli se jedná o ženy či muže. Nejsou v módě vrásky, povadlá hruď, šediny ani velký nos. Naštěstí, nebo občas i naneštěstí, plastičtí chirurgové dnes dokážou doslova zázraky. Pravda, občas jim ujede ruka nebo to některý z jejich klientů ve svých požadavcích přežene. Tady jsou ty dobré i špatné příklady.

Petra Janů – málem to byl malér

Petra Janů zažila zase velké zklamání a asi i chvíle strachu, že jí to zůstane. Po nepovedeném zákroku se její obličej změnil téměř k nepoznání a trvalo dlouho, než se zase dala do pořádku. Zpěvačce se na toto téma mluvit moc nechce a není divu. Problém jí tehdy způsobila látka metacrill, která se skládá z mikroskopických částic polymeru, známějšího jako plexisklo. Aplikuje se kanylami a jehlou do podkoží. Když se to přežene, je zle.

Video se připravuje ...
Nejsi v tom sama: Česká Barbie Gabriela Jiráčková - Na základní škole jsem si prošla krutou šikanouVIDEO 

Priscilla Presley – umělá jako figurína

Srdce se svírá i při pohledu na dříve opravdu krásnou exmanželku Elvise Presleyho. Prošla změnou, která jí dnes ztěžuje se spontánně tvářit, usmívat, a vůbec používat obličejovou mimiku. V případě Priscilly šlo přitom vždy o půvab, který se nemění věkem a zásahy chirurgů určitě nepotřebovala. Ona sama to tak ale zřejmě necítila. Na druhou stranu, podle psychologů si mnozí lidé úpravami kompenzují traumata a je fakt, že Priscilla jich má za sebou hodně.

Michael Douglas – zastavil se včas

Několikanásobný držitel Oscara vypadá pořád výborně i díky několika plastikám. Kromě botoxu má za sebou i lifting obličeje. Doufáme, že s tím, co má, je už spokojený – aby to totiž nepřehnal. Zatím to vypadá, že pokračovat v plastikách nebude a stárne velmi šarmantně i po těžké nemoci, kterou před léty prodělal.

Caitlyn Jenner – otec i matka v jednom

Otec modelky Kendall Jenner, označované za nejkrásnější na světě, nebyl vždy půvabnou ženou. Narodil se jako muž, mimochodem velmi pohledný. Ještě jako William Bruce Jenner dokonce vyhrál v roce 1976 olympijskou medaili v královské disciplíně – desetiboji. Později ale začal užívat hormonální terapii, aby mohl změnit své pohlaví na ženské, protože se cítil ženou. Celou přeměnu ale zastavil, když potkal okouzlující Kris Kardashian. Ta už v té době měla čtyři děti, mezi nimi například i slavnou Kim. Po svatbě v roce 1991 se v manželství narodily dvě dcery – zmiňovaná modelka Kendall a Kylie. Po více než dvaceti letech se ale manželství Williama a Kris rozpadlo a pár se v roce 2015 rozvedl. Poté Jenner dokončil svou proměnu a změnil si jméno na Caitlyn. S rodinou prý vychází skvěle, všichni jeho rozhodnutí přijali s pochopením.

Jiří Langmajer – omládly mu oči

Jeden z nejobsazovanějších českých herců, fešák Jiří Langmajer, si nechal upravit povislá oční víčka. Zákrok se povedl a herec má viditelně „mladší oči“. Úprava u chirurga ale není to jediné, co pro sebe tento nestárnoucí sympaťák dělá. Hodně sportuje, cvičí, plave, zkrátka si udržuje štíhlou figuru a je ve vynikající kondici. Ostatně, podobně je na tom i jeho manželka Adéla Gondíková.

Leona Machálková – asi by to neopakovala

Sympatická a vždy usměvavá Leona si před léty nechala upravit nos. Tímto zákrokem to ale neskončilo, protože později musela na operaci nosní přepážky, aby se jí lépe dýchalo. „Kdybych se dnes měla rozhodovat, tak bych na nic nešla. Nelituji toho, jsem spokojená, ale dnes bych si to už asi rozmyslela,“ řekla novinářům.

Helena Vondráčková – stále mladá

Zpěvačka, kterou vždy lidé obdivovali pro její mladistvý vzhled a skvělou kondici, si před léty nechala upravit prsa. Menší úpravu má i na krku. Další zásahy nemá zapotřebí zejména díky svému životnímu stylu – hodně sportuje, zdravě jí a má celá léta spokojené manželství s mladším mužem. Odjakživa také patřila k módním ikonám – když stála na jevišti, české ženy se snažily okoukat, co má „kočka Vondráčková“ na sobě, aby se inspirovaly.

Mickey Rourke – karikatura sama sebe

Americký herec, kdysi idol žen a dívek, neměl podle názoru většiny lidí ani nejmenší důvod k tomu, aby si přehnaným faceliftingem a řadou dalších chirurgických úprav zničil svoji sympatickou a mužnou vizáž. Třešinkou na nepovedeném dortu jsou teď jeho nafouklé rty. „Myslím, že je čas, abych se sebou něco udělal,“ řekl herec v době, než šel na první plastiku. Jestli tím mínil právě tyhle „úpravy“, novinářům nesdělil.

Dara Rolins – plastikami to není

S nosem si své zkusila i Dara. Operaci nosu podstupovala celkem čtyřikrát, a to i v zahraničí. Jak uvedla v médiích, potíže s dýcháním měla už od dětství. V dospělosti k tomu přibyly i její estetické požadavky na úpravu, a tak to vlastně celé začalo. Teď má nos snad konečně v pořádku, vypadá výborně a spokojeně. Je to ale především díky poctivému sportování a životosprávě. Dara strčí do kapsy i dvacítky a rozhodně to není tím, že jí někdo upravil nos.

Melanie Griffith – odstrašující příklad

Bývalá manželka Antonia Banderase Melanie chtěla být zřejmě za každou cenu vizuálně mladší, možná i kvůli mladšímu, dnes už exmanželovi. Vztah stejně skončil rozvodem a Melanie, kdysi velmi zajímavá a přitažlivá žena, si úpravami velmi pohoršila. Neprospívá jí ani extrémní štíhlost, o kterou vytrvale usiluje. „Myslím, že přirozenost je důležitá součást každé krásné ženy,“ řekla Melanie kdysi. Že by na to zapomněla?

Celý článek vyšel v časopise Blesk zdraví.

Autor: redakce Moje zdraví, Valentina Lebová
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.