Padají vám vlasy? Zjistěte, jak s tím bojovat | Moje zdraví

Padají vám vlasy? Zjistěte, jak s tím bojovat

Padají vám vlasy? Zjistěte, jak s tím bojovat
Autor: EWOPHARMA spol
5. června 2020 • 00:00
Prezentace klienta • 

Padání vlasů je do určité míry normální, každý vlas má svou životnost, po jejímž uplynutí vypadne a je nahrazen vlasem novým. Pokud ale vlasy vypadávají předčasně a ve velkém množství, mluvíme o takzvané alopecii. Jak poznat, jestli alopecií netrpíte i vy? Odborníci se shodují, že pokud vám vypadne víc než 100 vlasů denně a na hlavě se začínají tvořit holá místa, je potřeba zpozornět a navštívit lékaře.

Silné a lesklé vlasy byly vždy výrazem zdraví a krásy. Vypadávání vlasů může být velice traumatizujícím zážitkem, způsobuje psychologický stres a negativně ovlivňuje naše sebevědomí. Příčinou této nepříjemné nemoci může být mnoho faktorů: hormonální nerovnováha, poruchy štítné žlázy, těhotenství, chronické i infekční nemoci, nežádoucí účinek léků. V neposlední řadě má na zdraví našich vlasů vliv stres a nedostatek spánku.

Věděli jste, že druhů alopecie je víc?

Druhů alopecií známe hned několik. O difúzní alopecii mluvíme, když vlasy vypadávají rovnoměrně po celé hlavě. Příznakem není pouhé padání vlasů, ale také jejich oslabování. Tento typ alopecie může postihovat muže i ženy, ale u žen je častější. Pozitivní vlastností tohoto druhu je, že bývá dočasný. Pod difúzní alopecii spadá takzvaná androgenní alopecie, která je nejčastější příčinou vypadávání vlasů. Typicky začíná ústupem vlasů z čela a temene hlavy. Příčinou jsou dědičnost a mužské pohlavní hormony zvané androgeny. Pravděpodobnost jejího výskytu bohužel ale stoupá s věkem.  

Z lokalizovaných alopecií je nejčastější takzvaná areátní alopecie. Areátní alopecií trpí lidé, kterým na hlavě vznikají jasně ohraničené lysinky, které se objevují náhle a mohou se vyskytovat i na jiných místech těla. Velkým problémem je také takzvaná poporodní alopecie. Tou dnes trpí až 90 % žen po porodu a způsobují ji hormonální změny. Ve většině případů se stav normalizuje do devíti měsíců od narození dítěte.

Čím dřív, tím líp – alopecie a její prevence

I když na vypadávání vlasů neexistuje stoprocentně účinná léčba, je ve většině případů možné jejich padání zastavit či alespoň zmírnit správnou péčí. Doporučuje se vlasy mýt šetrnými přípravky z lékárny, které nevysušují pokožku hlavy a vlasy vyživují. Dnes už se ví, že používání šamponů s parabeny a sulfáty vlasům rozhodně neprospívá. Naopak masáže hlavy prokrvují pokožku a stimulují růst vlasů. Nesmíme ale zapomínat ani na správnou životosprávu a vyváženou stravu. Vlasům určitě prospěje alespoň jednou ročně naordinovaná kúra.

Co dále mohu udělat?

V lékárnách je k dostání mnoho přípravků určených přímo na posílení vlasů. Správné vlasové přípravky by měly obsahovat patentované aktivní složky vyvinuté za základě poznatků výzkumu. Takové, které mají vědecky ověřené účinky.

Příkladem značky založené na vědeckém výzkumu, inovacích a špičkové expertíze je švýcarská vlasová kosmetika Revalid®. Kúra této značky je zaměřená na vypadávání vlasů. Revalid® Regrowth Serum obsahuje Redensyl® s klinicky prověřeným účinkem. Jeho základ tvoří dvě patentované molekuly. Má vědecky potvrzené účinky na růst vlasů a omezuje jejich vypadávání. Klinická studie prokázala, že Redensyl® cíleně působí na kmenové buňky vlasového folikulu, které jsou klíčové pro růst nových vlasů. Až 28 000 nových vlasů po 3 měsících užívání. Navíc obsahuje pelyňkový extrakt ze Švýcarských Alp a panthenol, který je šetrný k pokožce hlavy a vlasy vyživuje. Revalid® Stimulating Shampoo vaše vlasy šetrně umyje a stimuluje jejich růst. Pokožka hlavy tak bude nejlépe připravena pro následnou aplikaci Revalid® Regrowth Serum.

Autor: EWOPHARMA spol

Více info na www.revalid.cz

Zdroj: ZDE

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.