Kotvičník: Zázrak nejen pro vaši imunitu | Moje zdraví

Kotvičník: Zázrak nejen pro vaši imunitu

Kotvičník: Zázrak nejen pro vaši imunitu
Vývar z nati kotvičníku pomáhá sexuálnímu apetitu • Autor: archiv
3. října 2021 • 06:00

Všichni to známe. Přijde podzim a my se chtě nechtě potýkáme s rýmou, nedostatkem energie, ale také pocitem, že je všechno tak nějak šedivé a bez nalády. Proto je tu kotvičník, bylina, která však sahá mnohem dál než jen k tomu, aby nás podzimní neduhy obešly obloukem.

Pro muže jako stvořený

Pánové, zbystřete, kotvičník se týká především vás. Jestli je totiž nějaký bylina přímo stvořená pro mužské pokolení, je to právě tato.

Video se připravuje ...
Sexuolog: "Bolí mě hlava," říkají i muži s poruchou erekce. Stydí se!VIDEO 

Posuďte sami:

Zvyšuje výdrž a zlepšuje kondičku,

bojuje proti poruchám erekce a obtížím spojeným se zvětšenou prostatou,

stimuluje libido a plodnost,

usnadňuje hubnutí a zabraňuje nežádoucímu ukládání cholesterolu,

urychluje nabírání svalové hmoty,

pomáhá při bolestech hlavy,

potlačuje depresivní stavy a ulehčuje vyrovnávání se se stresem,

snižuje krevní tlak,

tlumí kašel,

je užitečný při ekzému.

Původ kotvičníku

Kotvičník zemní neboli Tribulus terrestris je jednoletá plazivá rostlina. Původně rostla divoce na pobřežích Číny a Japonska, ovšem postupně se rozšířila i do Evropy, Afriky a Austrálie. Kotvičník je velmi oblíbený také v Indii a na Srí Lance. Cíleně se pěstuje pro farmaceutický průmysl k výrobě přípravků pro sportovce.

Kotvičník má jasně žluté květy a plody připomínající kovového ježka. Jeho účinky jsou po několik tisíc let známy tradičnímu čínskému lidovému léčitelství i indické ájurvédě.

Způsob konzumace

Na trhu je k dispozici v podobě doplňků stravy, a to buď ve formě jemně namletého prášku, který je možné přidat do čajů, smoothie, jogurtů atd., anebo ve formě tablet, kdy je však nutné užívat doporučenou denní dávku.

Další benefity

Oblíbenost kotvičníku ale není dána pouze jeho blahodárnou funkcí na pohlavní orgány a stimulací hormonální aktivity. Zázrak této byliny tkví také v tom, že podporuje imunitní systém, zlepšuje dýchací soustavu, příznivě ovlivňuje také činnost jater a dalších orgánů. Vítaný je ale také ve světě fitness, kdy pomáhá dodávat energii a příznivě působí na svalový tonus. Ve starověkém Řecku dokonce používali kotvičník jako jistý „zlepšovač nálady“. Výhodou užívání této zázračné rostlinky je také to, že nemá prokázané vedlejší účinky. 

Autor: Valentina Lebová
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.