Feng shui: Vyladěním domácího prostoru můžete prospět svému vztahu | Moje zdraví

Feng shui: Vyladěním domácího prostoru můžete prospět svému vztahu

Feng shui: Vyladěním domácího prostoru můžete prospět svému vztahu
Nejprve je důležité si ujasnit, co od vztahu očekáváte • Autor: istockphoto.com
7. srpna 2018 • 06:00

Čím jsme starší, tím méně se nám chce do kompromisů. Pokud je někdo dlouho sám, často se jen těžko přizpůsobuje druhým. Tím spíše, pokud se nám najednou nový partner usídlí v jinak přísně soukromém prostoru bytu či domu. Zamilovanost pak velmi často rychle vyprchá a vám možná zbude sílící pocit, že to opět není správná volba. Ale co je to vlastně správná volba? 

Co vysíláte, to přitahujete. Tak by se zkráceně mohlo nazvat to, proč v partnerských vztazích často padáme do spirály obdobných typů, proč se stále znovu setkáváme s protějšky, kteří se v chování podobají jako vejce vejci, jen v jiném obalu. Pokud jsme totiž vnitřně rozpolcení, není nám jasné, zda toužíme po horoucí lásce „až za hrob“, nebo pouze po spolužití s „někým“, abychom nebyli sami, vysíláme matoucí signály. A tyto matoucí signály přitahují stejně zmatené jedince… Jak můžete přitáhnout lásku, když nevíte, zda ji vůbec chcete a koho vlastně hledáte? 

Pravidlem číslo 1 je nalít si čistého vína. Tedy obrazně řečeno. Sednout si v tichu sám se sebou a zeptat se, co od vztahu, partnerství a lásky skutečně očekávám. Jaký by měl budoucí partner být? Chcete sdílet společnou vizi, cestu, zájmy? Nebo hledáte někoho, kdo se o vás postará po materiální stránce, zatímco se hodláte věnovat například charitativní činnosti? Žádná odpověď není špatně. Je to molo, od kterého se můžete odrazit...

Na nového partnera (či záchranu starého, nefunkčního vztahu) musíte být vnitřně připravení, s jasnou představou toho, co ve svém životě očekáváte. Bez obalu, bez mlhavého závoje, bez iluzí! 

Pravidlem číslo 2 je očista. Tedy nejen myšlenková, ale také prostorová. Základem veškerých změn podle Feng-shui by mělo být gruntování, zbavení se starých, nepotřebných či nefunkčních věcí, které jen zabírají prostor a sedá na ně prach. Představují stagnující energii, která brání vstupu nového do našeho života. Tak pryč s tím! Zbytečné odstraňte, šatník osvěžte doplňky v barvách lásky (červená, růžová) a upravte prostor kolem sebe dle následujících rad. Pusťte vítr změn do věcí, jež vás obklopují, a pak v životě zažijete spoustu malých zázraků, které jen čekaly, aby mohly vstoupit…

Pokud již máte jasno a vygruntováno, můžete začít „ladit“. Posilovat, ladit lze určitý prostor v bytě, který je podle Feng-shui přiřazen lásce a vztahům. Lehkou a snadnou úpravou mu dáte sílu, energii a zapojí se do vaší snahy o vysněné partnerství. O jakém prostoru je řeč? 

Feng-shui řadí celý byt, dům i jednotlivé místnosti, do jakési pomyslné mřížky (Pa Kua či Ba Gua) o devíti částech. Každý z těchto devíti prostorů má své odpovídající energetické zadání. Co se nalezení partnera týče, zajímá nás Gua 2, případně Gua 6. V čem se liší? 

GUA 2  staňme se jedním… 

Hledáte-li lásku na celý život, opečovávejte právě tento prostor. Jde o pravý vzdálený roh, když vstoupíte do místnosti. Jak vypadá u vás „doma“? Krásná velká květina, stolek s ovocem, uklizeno, čisto, příjemně, útulno? Nebo rozviklaná židle, nakupený pracovní stůl a nevyluxovaný koberec? Pak takto vypadají i vztahy… „Heslo“ pro partnerství Gua dvojky je: Společná vize, společná cesta, souznění, vytváření JEDNOHO celku. Nehledáte člověka pro hezké chvíle, ale pro život a lásku. Přiložte proto ruku k dílu a vneste si ji do života, tedy do Gua 2.

Na správného partnera musíte počkat  on přijde, pokud budete připravení vnitřně i navenek… Partnerství a láska je záležitostí dvou (v ideálním případě). V prostoru Gua 2 proto vytvářejte páry  věci ve dvojím provedení nebo ty, které k sobě patří, jako jsou šálek s podšálkem, fotografie vás s partnerem (pro utužení vztahu) či ilustrační šťastné páry, které jste si našli například v časopise….

Vhodné jsou dvě svíčky (každá jiná) či dvě odlišné vázičky. Možná se ptáte proč odlišné. Nehledáte přece sebe sama, ale partnera, který vás doplní přesně jako šálek s podšálkem nebo jako poklička na hrnec, jak jste možná slýchali od své babičky…

V páru je každý sám za sebe, a přesto patří k tomu druhému. Svíčky často zapalujte, vytvářejte měkkost a útulnost prostoru pomocí polštářků, použijte hebké deky. Rozhodně sem nepatří staré rozviklané křeslo či nefunkční hi-fi věž apod. Cílem je vytvořit stabilitu – přesně takovou, jakou si přejete ve vztahu… Vhodná je například také miska s ovocem (miska Z symbol hnízda), snažte se evokovat teplo domova, využívejte intimní osvětlení, zapalujte krb (Z teplo domova), máte-li jej. 

Ideální směr pro „ideály“ Gua 2 je jihozápad. Pokud partnera teprve hledáte, je dobré mu u vás doma vyčlenit speciální prostor. Ne, to není vtip. Pokud máte ve skříních a v poličkách plno atd., vibrace budoucího partnera nepřitahují, nemá zde prostor. Vytvořte mu ho. Vykliďte pár příček na poličce, jeden oddíl ve skříni, ať může nový člověk vstoupit do vašeho života. 

Vyhoďte staré matrace, kupte si letiště, pořiďte si dvě peřiny, dva polštáře. Usínejte na své polovině postele, jako by už druhý byl přítomen, jen se někde opozdil… Pro páry, co se již našly, platí: Jedno prostěradlo a jedna velká peřina  utužuje to vztahy, máte pak mnohem větší pocit blízkosti. Pozor však, existují jedinci, solitéři, kteří pod jednou peřinou spát nedokáží!

Prostor Gua 2 náleží elementu země, umístěte zde věci z keramiky. Barvy: béžová, písková, žlutá hnědá (s tmavou to nepřehánějte, zatíží prostor).

Co vztah zhoršuje? 
Prach, byt přecpaný věcmi, chaos, nefunkční předměty, kaktusy, fotky z minulých vztahů… PRYČ S TÍM! 

Co vztah posiluje? 
Barvy růžová, červená a oranžová (na detaily), předměty či květiny v páru, ve tvaru srdce, kámen růženín... 

GUA 6  opora, pomoc 

Pravý blízký roh při vstupu do místnosti. V tomto případě se nejedná o romantickou lásku ani o to stát se jedním. Jde o vzájemnou oporu, pomoc, patří sem i muži, kteří místo partnerky hledají „maminku“, či ženy, které touží po finančním zabezpečení… Nemusí to nutně znamenat vypočítavost, spíše rezignaci na myšlenku (sen), že ještě najdeme skutečnou lásku. Nebo jsme si jasně uvědomili, že nám více vyhovuje přátelská báze vztahu. V tomto případě jde o partnerství, které má určitá pravidla a nepsané dohody. „Spojenectví“ Gua 6 nesnáší chaos. Hodí se kovové doplňky, lesklé, bílá, fialová, šedá, zlatá, stříbrná. Obrázky, sošky ano, ale nesmí působit chaoticky. Květiny raději ne, a pokud ano, tak s květy v barvách kovu. „Šestka“ chce vidět řád i z okna, je tedy důležité mít výhled na uspořádané okolí, ideální směr je severozápad. 

Musíme být v něčem stejní, abychom si rozuměli, a v něčem rozdílní, abychom se milovali… Je to dávná pravda a klíč k celoživotnímu vztahu. Pokud budou dva lidé příliš stejní, nejprve podlehnou pocitu, jak úžasně si rozumí… Ale jejda, postě chcete něco říci a ten druhý to vysloví před vámi. Kouzlo proto časem mizí, chybí prvek odlišnosti, abyste oba mohli růst a rozvíjet se. Pokud máte pocit, že je to ten pravý nebo ta pravá na celý život, nezbývá než na vztahu pracovat, nacházet právě ty odlišnosti, ve kterých se můžete učit jeden od druhého…

Každý máme svou „frekvenci“, na níž vysíláme své vibrace, a okolí je buď ignoruje, nebo se rozezní harmonickou melodií… Hodně rozdílné energie spolu bojují a ve vztahu bývá nesoulad. Nápovědou může být Astrotyp, který se počítá z data a hodiny narození. Ukazuje, jak spolu pár ladí, jak se jednotliví lidé potkávají či nepotkávají, v čem si budou rozumět, na čem je třeba pracovat… Tak a teď jste zase o kousek blíže svému vysněnému štěstí. Feng-shui radí a pomáhá, jak na to, ale ten největší díl práce musíte udělat sami. Reakce na vaši vnitřní i vnější proměnu pak mohou být rychlejší, než si dokážete představit. Možná už v dáli zvoní svatební zvon… 


Odborná spolupráce: Ing. Jiří Černák BYÚ Feng-shui Centrum Praha www.byu.cz

Článek vyšel v původním znění v tištěném magazínu Moje zdraví

Autor: Helena Míková
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.