Chraňte své klouby s kolagenem | Moje zdraví

Chraňte své klouby s kolagenem

Chraňte své klouby s kolagenem
Autor: Inca Collagen s.r.o.
26. května 2023 • 00:00
Prezentace klienta • 

Kolagen je esenciální stavební bílkovina v našem těle, snad nejdůležitější funkci má přitom v chrupavkách. Tvoří až dvě třetiny sušiny chrupavek, proto je pro udržení zdravých a pohyblivých kloubů velmi důležitá. Jeho doplňování může být klíčem k prevenci zranění a degenerativních změn kloubů. A tím pádem se můžete efektivně vyhnout i zbytečným bolestem z přetížení kloubů, pokud aktivně cvičíte. Jak si však z tolika značek vybrat správně?

Aktivní sportovci už dávno objevili benefity kolagenu. Doplňky stravy s jeho obsahem pro vnitřní užívání však musí splňovat kritéria kvality, aby účinkovaly. Je to živočišný kolagen z dobytka nebo mořských ryb štěpený na peptidy. Měl by být bioaktivní, aby lidské tělo kolagenové peptidy poznalo a zařadilo je do oběhu.

Pokud jde o výživový doplněk prémiové kvality, peptidy slouží jako základ tvorby nových molekul kolagenu v lidském těle. O výhodách této formy hovoří atestovaný ortoped, MUDr. Vladimír Holoubek: „Výhodou užívání kolagenu je kromě prevence, i to, že se dokáže dostat i do nejmenšího mezibuněčného prostoru v kloubech a chrupavkách, kde často nedokáže pomoci ani injekce.“

Kolena patří mezi nejvíce namáhané části lidského těla, a to u všech lidí, ne jen u sportovců. „Ty největší tlaky jsou namířeny v oblasti kolenního kloubu. Na zátěž kloubů se musíme dívat tak, že je důležité, aby zátěž byla harmonická a aby osa zátěže byla správná,“ poznamenává doktor Holoubek.

Vliv kolagenu na klouby je velký. Tělo jej doplňuje do tkání, tedy i do chrupavky, čímž podporuje její zdravou strukturu, hladkost, hydrataci, pružnost a odolnost. Dlouhodobé užívání kolagenového hydrolyzátu ve špičkové kvalitě může pomoci:

  • jako prevence rozvoje degenerativních onemocnění kloubů,
  • k regeneraci tkání a chrupavky u fyzicky aktivních lidí,
  • k usnadnění pohybu kloubů a odstranění menších bolestí či pocitu pnutí a vrzání v kloubech,
  • jako ochrana před zraněními z přetížení kloubů.

Při výběru značky klaďte důraz na dostupné informace o výrobě produktu. Bioaktivita je u kolagenu základní podmínka toho, aby fungoval. Biologicky aktivní je jen kolagenový hydrolyzát, jehož peptidy si i po štěpení zachovaly strukturu helisy. Díky ní je lidské tělo umí znovu použít k tvorbě nových molekul kolagenu.

Autor: Futurino s.r.o.

Štěpení kolagenu ze živočichů by proto mělo být šetrné. Česká značka Inca Collagen si například zvolila enzymatickou hydrolýzu, při které nedochází k narušení struktury peptidů. Navíc je tento český kolagen z mořských ryb, jejichž kolagen se vyznačuje vysokou čistotou molekul a upravuje se jen za studena. Výrobce tento kolagen nedochucuje, je tedy 100% čistý.

Inca Collagen je již 8 let na trhu a také zkušenosti zákazníků, kterých má na Slovensku a v České republice již více než 200 tisíc, jej pasovaly za jedničku na trhu:

„Používám aktuálně druhé balení a musím říct, že mi zmírnil bolest kolen,“ říká Iveta Čuchtová Pavlíková.

„Vždy mě bolívala kolena při běhání, doslova bodavá bolest, odkdy piji Inca Collagen, nemám problém odběhnout 10 kilometrů bez bolesti,“ chlubí se Milka Bičanová.

Stoprocentní čistotu si Inca Collagen může dovolit i proto, že je ve formě prášku. Nemusí proto obsahovat žádné konzervanty, které by mohly zhoršovat jeho vstřebávání do organizmu. Každý den stačí užít jeden sáček s denní dávkou, kolagen nasypete do sklenice a zalijete vodou nebo džusem (s výjimkou grepového, který obecně není vhodný pro užívání s výživovými doplňky). Získáte tak čerstvě připravený kolagenový nápoj k pití. Pokud vám to vyhovuje, můžete si Inca Collagen zamíchat také do smoothie či kaše.

Pokud s Inca Collagen začínáte, hodí se úvodní tříměsíční kúra, během které užíváte jeden sáček kolagenu denně tři měsíce, čímž účinně nastartujete syntézu kolagenu v těle. Při takovém užívání byste měli první účinky na vašich kloubech, pokožce, vlasech a nehtech pocítit do 8–12 týdnů.

Vyzkoušejte kolagenovú kúru Inca Collagen a dopřejte i svým kloubům profesionální výživu, odvděčí se vám odolností a výdrží při sportu i běžných aktivitách.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.