Loverboys: Kdo jsou a proč jim na lásce vůbec nezáleží? | Moje zdraví

Loverboys: Kdo jsou a proč jim na lásce vůbec nezáleží?

Loverboys: Kdo jsou a proč jim na lásce vůbec nezáleží?
... • Autor: istockphoto.com
3. prosince 2022 • 06:00

Ačkoliv je označení loverboy v Americe pojmem pro někoho, kdo bezvýhradně miluje, Evropa má pro tyto muže zcela odlišný význam. Jsou to novodobí kuplíři, tedy obchodníci s láskou a bílým masem.

Loverboy je především výrazem luxusu. K tomu však přišel jak slepý k houslím. Cílem loverboye jsou totiž nejen peníze, ale i to, kdo mu je pomůže vydělat. Zaměřuje se na jediné: mladé naivní ženy.

Ty pak vlastními prostředky dostane přesně tam, kam potřebuje, aby se kolo osudu začalo točit jeho vysněným směrem. Jeho prioritou jsou ženy mladého věku, s nedostatečně vysokým sebevědomím, ale také ty, jež mají psychické problémy a mnohdy pocházejí z rozvrácených rodin. Právě ty se pak stávají oběťmi těchto kuplířů.

Pokud se mu zadaří a nějakou ženu „chytne“, nečeká ji dobrá budoucnost. Taková žena tak v jeho spárech pracuje jako sexuální společnice neboli prostitutka. Své oběti si většinou vybírají na sociálních sítích, kde oni sami předstírají lásku, než přijde poměrně kruté vystřízlivění. 

Láska jako cesta do pekla

Dárečky, lichotky a láska, na kterou celý život čekáte. Nic z toho však netrvá dlouho. Jakmile vás loverboy lapí do své sítě, hezké se vypaří jak pára nad hrncem a jediné, co zbude, je zlo. Bohužel pouze pro vás. Loverboy v takové situaci jen získává. 

Cílem loverboye je dostat svou obět natolik do kolen, aby žila jen pro něj. Svou oběť tak plně izoluje od okolního světa. Takto zpracovaná oběť pak znamená lehčí průběh a méně potíží. Jakmile loverboy svou oběť zcela ovládne a ona se na něm stane emočně závislou, přijde fáze číslo dvě: Loverboy chce svou lásku dokázat. Přijdou tak ultimáta, která je potřeba splnit. 

Prostituce jako podmínka

Loverboy má ale se svou obětí jasný záměr. Chce z ní udělat prostitutku a zajistit si tak dostatečný příjem. Potřebuje peníze na drahá auta a život takříkajíc v oblacích.

Jakýkoliv odpor je tvrdě odražen. Pokud dívka odporuje, přichází psychický teror, často doprovázený fyzickým násilím a drogami. Dívka je tak stále více v jeho područí a šance na svobodný život se pomalu vytrácí.

Pověstné charisma

Protože je loverboy většinou charismatický pohledný muž, kterému peníze na první dobrou rozhodně nechybí, je pro něj snadné lapit „cíle“, které si zamane. Je to muž, který ví, koho a co od života chce. V jeho hledáčku jsou dívky s nízkým sebevědomím, které čekají na prince na bílém koni. Na jakousi záchranu a spásu svého života. Málokterá však ví, že místo prince na bílém koni nakonec přijede někdo zcela jiný.

 

Autor: Valentina Lebová, inf
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.