Zapomeňte na dovolenou po dovolené. Kam vyrazit, aby si odpočinulo tělo i mysl? | Moje zdraví

Zapomeňte na dovolenou po dovolené. Kam vyrazit, aby si odpočinulo tělo i mysl?

Zapomeňte na dovolenou po dovolené. Kam vyrazit, aby si odpočinulo tělo i mysl?
Autor: dotFOX
16. března 2021 • 00:00
Prezentace klienta • 

Dovolená je v současné době pro většinu lidí pasé, vyrazit za hranice lze jen za určitých situací a jen do omezeného počtu zemí. A ani dovolená po České republice není kvůli vládním opatřením možná. Plánování ale zakázané není, tak proč se na cestování nepřipravit dopředu?

Pokud už se nemůžete dočkat dovolené, pak pamatujte, že letos bude ještě víc než kdy dřív platit pravidlo, že dovolená má přispět našemu zdraví, ne nás odrovnat na několik dalších dní. Pro řadu lidí totiž není dovolená o odpočinku, naopak zájezdy volí co nejvíc nabité výlety a zážitky, v duchu: „Čím více toho poznám, tím více budu na dovolenou vzpomínat.“ Jenže když se z takového pobytu vrátíte domu, máte pocit, že je potřeba mít ještě dovolenou po dovolené.

Investujte do svého zdraví, dovolenou prožijte v lázních

Dovolená je především určena k relaxaci a k načerpání nových sil. Pokud tak marně přemýšlíte, kam vyrazit, jakmile to bude v této chaotické době možné, pak volte místo, kde si odpočine vaše tělo i mysl. Třeba lázně. Ty jsou často označovány jako nejlepší investicí do našeho zdraví, v Česku mají dlouhou tradici a umožňují kombinovat odpočinek s poznáním.

Řadu lázeňských měst nabízí například Karlovarský kraj, který láká na svou rozmanitost a všestrannost. Na jeho území se nachází nespočet historických památek, přírodních krás a dalších zajímavých turistických míst. Navíc sousedí s Německem, a tak je to jen kousek na výlet do Bavorska a Saska.

Dlouhá cesta a spalující slunce na odpočinku nepřidá

I přestože dovolená u moře je velmi lákavá, pro řadu lidí je i velmi náročná. Organismus se totiž musí vypořádat s dlouhou cestou, se spalujícím sluncem a s dalšími faktory, které ubírají na intenzitě odpočinku. Po příjezdu domu je pak nutné si často připustit již zmiňovanou myšlenku: „Potřebuji dovolenou po dovolené.“

Pokud se ale rozhodnete cestovat po České republice a upřednostníte wellness pobyt s lázeňskými procedurami, dokonale si odpočinete a zároveň poznáte naši krásnou krajinu a díky památkám rozesetým po celé zemi i kus naší historie.

Po návratu z dovolené si naplánujte ještě pár dní volna

Přece jen si dovolenou u moře nechcete odpustit? Pak plánujte zájezd s dostatečným odpočinkem, nehoňte se po všech fakultativních výletech a nechtějte za krátkou dobu stihnout vše. Už dopředu si naplánujte dovolenou podle vašich představ, třeba na portálu www.cklub.cz, kde najdete rozmanitou nabídku zájezdů.

Ti, kdo se s Českem nechtějí spokojit, a dovolené u moře už se nemohou dočkat, nemusí od relaxace ustupovat ani v cizině. Využijte ale wellness pobytů, lázeňských procedur, odpočinku na pláži či u bazénu a nenechte se zlákat každodenním dobrodružstvím. Navíc po příjezdu domů pamatujte na adaptaci, neplánujte si konec dovolené na neděli a nástup do práce hned na pondělí, dejte si pár dní volna ještě v Česku.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.