Růst zoubků? Pomozte dítěti od nepříjemných projevů | Moje zdraví

Růst zoubků? Pomozte dítěti od nepříjemných projevů

Růst zoubků? Pomozte dítěti              od nepříjemných projevů
Autor: istoistockphoto.com
13. července 2022 • 13:30
Prezentace klienta • 

Je uplakané, podrážděné, často se vzteká a špatně spí. Zároveň může trpět průjmem, rýmou, nechutenstvím i zvýšenou teplotou. Růst zubů bývá pro dítě velmi náročným obdobím, které doléhá na všechny členy domácnosti. Jak mu ulevit a snížit intenzitu nežádoucích doprovodných projevů na minimum?

Růst mléčných zubů je dlouhodobý proces, jehož průběh se u každého dítěte se liší. Mléčných zubů mají děti celkem 20. Jako první se prořezávají řezáky, následují první stoličky, špičáky a druhé stoličky. První zoubky se začínají prořezávat mezi 6. a 16. měsícem věku dítěte, kompletní je mléčný chrup zpravidla do 3. roku života.

Nepříjemné projevy při růstu zubů

Některé děti zvládají období růstu zubů bez větších obtíží, ale většina z nich mívá během prořezávání mléčného chrupu řadu nepříjemných příznaků. Jelikož každý nový zoubek se dásní prořezává přibližně 8 dní, dítě musí projít 160 dny, které pro něj pravděpodobně nebudou nejpříjemnější. Kromě toho, že je přecitlivělé, vzteklé a špatně spí, se může objevit průjem, rýma nebo zvýšená teplota. Dáseň kolem klubajícího zoubku bývá zarudlá, nateklá a bolestivá, často se objevují i zarudlé tváře. 

Jak miminku ulevit

Od nepříjemných projevů při růstu zoubků je možné dítěti ulevit, a to různými metodami. Vhodné jsou jemné masáže tváří či dásní nebo chladivé obklady, které uleví od bolesti. Pomoci mohou také gelová kousátka, která se dají předem vychladit a dítě, které má při růstu zoubků tendenci do všeho kousat, uspokojí. Pozor se musí však dát na to, aby byla kousátka pouze vychlazená a ne zmrzlá, v takové podobě mohou dítěti přivodit zranění. Vhodné jsou také bylinkové čaje. Pokud zvýšená teplota trvá, je dobré podat léky proti horečce, které působí i jako analgetika. Vhodné je ale poradit se o jejich užití s lékařem. 

Díky jednodávkovým obalům je dávkování přesné a hygienické – obsah ampulky se dítěti snadno nalije přímo do úst. Více najdete informací najdete na: www.boiron.cz/camilia.    • Autor: BOIRON

 

Pomoci může homeopatie

Zmírnit příznaky při růstu mléčných zubů pomůže léčivý přípravek Camilia®. Uleví od bolesti při prořezávání, podrážděnosti, červených tváří nebo průjmu. Je velmi šetrný a speciálně vyvinutý pro kojence a batolata. Obsahuje 3 složky rostlinného původu v homeopatickém ředění a čištěnou vodu. Camilia® se může podávat dítěti 3x až 6x denně po dobu 3 až 8 dnů, a to i v noci. Úleva bývá rychle zřetelná. Pokud příznaky po 3 dnech trvají, je vhodné se obrátit na lékaře, aby potvrdil, že se skutečně jedná o potíže spojené s růstem zubů. Léčivý přípravek Camilia® lze kombinovat s jinými léky.

CAMILIA® je homeopatický léčivý přípravek užívaný tradičně v homeopatii ke zmírnění potíží spojených s růstem zubů u kojenců a batolat, jako jsou např. bolesti při prořezávání zubů, podrážděnost, červené tváře a průjem. Lék k vnitřnímu užití. Čtěte pečlivě příbalovou informaci. • Autor: BOIRON

 

Homeopatie a její vědecký základ

Homeopatika jsou netoxická, mohou se užívat současně s jinými přípravky, nemají žádné známé nežádoucí účinky a mohou je užívat všichni, včetně rizikových skupin pacientů, mezi které patří právě miminka, malé děti, ale i těhotné a kojící ženy. Jejich účinky jsou potvrzené vědeckými studiemi, takže se nemusíte obávat, že se svým miminkem experimentujete. „Homeopatie je cesta ke zcela přirozenému a účinnému působení na lidský organismus. Přináší rychlou úlevu v akutních stavech a při léčení chronických stavů dovede problém člověka uchopit v širších souvislostech, v tzv. bio-psycho-sociální rovině,“ potvrzuje praktická lékařka Eliška Bartlová, která s homeopatickou léčbou ve své praxi dlouhodobě pracuje.

Studie z reálného života dokazují, že homeopatická léčba má své výhody, ať už je použita samostatně, nebo jako doplněk konvenční léčby. V současné době probíhá po celé Evropě kampaň na podporu vědeckých důkazů v homeopatii, zaštítěná britským Institutem pro výzkum v homeopatii (HRI). Cílem kampaně je seznámit širokou veřejnost s důkazy ve prospěch homeopatie a vyvrátit názor, že je neúčinná, že je to jen placebo a že v homeopatii žádné studie neexistují. Chce tak vyvážit neoprávněný negativní postoj vůči homeopatii. Důkazy najdete například zde.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.