Pomáhají nám všem. Jak můžeme na oplátku pomoci my jim? | Moje zdraví

Pomáhají nám všem. Jak můžeme na oplátku pomoci my jim?

Pomáhají nám všem. Jak můžeme na oplátku pomoci my jim?
. • Autor: iStock.com
15. dubna 2020 • 09:38

Současná situace si žádá maximální nasazení každého člena nemocničního personálu, který v práci tráví celé dny a noci. Abychom jim jejich práci mohli alespoň trochu usnadnit, spustili jsme projekt „Pomoc nemocnicím“, který našemu personálu pomůže zajistit základní potraviny a věci osobní hygieny přímo na pracoviště.

Situace posledních dnů motivovala spoustu firem i jednotlivců, aby vyčerpaným zdravotníkům ulehčili jejich náročnou práci a poděkovali jim za jejich obětavost. Různé dary, rozmanité dobroty, květiny, kávovary, látkové roušky pro zaměstnance na cestu domů až po nabídku personálního posílení, to vše směřovalo jako pomoc do Fakultní nemocnice v Motole, a tak jejího ředitele Miloslava Ludvíka napadlo podělit se o ni.

„Musím přiznat, že nás to mile zaskočilo a asi by nebylo správné „syslit“ si všechnu tu pomoc jen v naší nemocnici. Jsme jedno zdravotnictví, máme teď všichni stejného covidového nepřítele a taky stejné přání, aby bylo špatných zpráv co nejméně, a všichni jsme to zvládli,“ řekl Miloslav Ludvík. „Proto jsme ve FN v Motole přišli s myšlenkou založit web pomocnemocnicim.cz. Po zkušebním týdnu právě v této nemocnici se projekt rozšířil na další zdravotnická zařízení,“ dodal Ludvík.

Cílem projektu je co nejvíce usnadnit práci zdravotníkům, kteří se teď víc než kdy jindy potřebují soustředit na práci a nemají dostatek času na odpočinek, přípravu jídla či obstarání byť jen základního nákupu. To, čemu se lékařům, sestřičkám a dalšímu personálu nemocnic v této době nedostává, jsou především základní potraviny, občerstvení a věci osobní hygieny. Prostřednictvím projektu pomocnemocnicim.cz tak „našim hrdinům“ přímo na pracoviště pomáháme zajistit to, co si kvůli své vytíženosti teď sami neobstarají, a to díky našim partnerům a finanční pomoci jednotlivců, která putuje na transparentní účet.

Pozvěte naše hrdiny na svačinu

Ve spolupráci s košík.cz můžeme personálu našich nemocnic pomoci zajistit potraviny a nápoje k svačině, která je při jejich současném pracovním nasazení důležitým zdrojem energie. Z hygienických důvodů lékaři nemohou přijímat přímo jídlo od dárců, takže ani domácí buchty ani koláčky lékařům nepomohou.

Finanční dary můžete poslat do Raiffeisenbank na transparetní účet zprostředkovatele finanční sbírky. Částku je možno libovolně upravit.

Číslo účtu: 3252709036/5500

Více informací na www.pomocnemocnicim.cz

Finanční dary, které od dárců z řad jednotlivců i firem, dorazí na transparentní účet zprostředkovatele finanční sbírky jsou a budou po celou dobu jejího trvání použity výhradně na pomoc zdravotníkům a dalšímu nemocničnímu personálu během pandemie koronaviru, za jiným účelem tato sbírka nevznikla. Zřizovatel sbírky za tyto prostředky může pořizovat výhradně potraviny, nápoje a ochranné a hygienické pomůcky, za nic jiného tyto peníze utraceny být nemohou. Všechny útraty jsou dokládány fakturami. Veřejná sbírka je založena jen do konce roku 2020, respektive do konce stávající situace, pak bude zrušena.

Autor: red
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.