Nástroje pro miniinvazivní chirurgii mozku a páteře jsou stále dostupnější a dokonalejší! | Moje zdraví

Nástroje pro miniinvazivní chirurgii mozku a páteře jsou stále dostupnější a dokonalejší!

Nástroje pro miniinvazivní chirurgii mozku a páteře jsou stále dostupnější a dokonalejší!
Autor: Promedeus
24. ledna 2022 • 00:00
Prezentace klienta • 

S budoucností neurologie a zejména pak neurochirurgie se úzce pojí rychle se prosazující miniinvazivní chirurgie mozku a páteře. Ačkoli každá chirurgická disciplína vyžaduje dokonalou preciznost a přesnost, u neurochirurgie to platí dvojnásob. Pro efektivní uplatnění miniinvazivní chirurgie je však potřeba mít k dispozici ty nejdokonalejší lékařské nástroje.

V mnoha oborech medicíny funguje miniinvazivní chirurgie již roky

Zejména u břišní chirurgie patří miniinvazivní chirurgie k již zaběhlým metodám. Dokládá to nespočet laparoskopicky provedených zákroků. Ačkoli jsou nástroje na tyto zákroky nákladnější a nároky na erudici operujícího lékaře mnohem vyšší, rozdíl je pro pacienty razantní.

S rozmachem miniinvazivní chirurgie se zkrátila u jednotlivých zákroků doba hospitalizace, ale i celkové rekonvalescence. Navíc výrazně klesla míra pooperačních komplikací a pozitivně byla ovlivněna i bolest, kterou pacienti po operaci pociťují.

Velkou výhodou, která by neměla být opomíjena, je i kosmetická podoba tkáně po zákroku pomocí miniinvazivní chirurgie oproti klasickému zákroku. Po miniinvazivních čili laparoskopických zákrocích zůstává jen několik drobných jizev. V oblasti operací páteře by tak jistě tento přístup uvítali pacienti, jež potřebují zákrok v oblasti C1 až C7. Často je totiž trápí velká nevzhledná jizva i z přední časti krku, jež se mnohdy velmi špatně hojí.

Samozřejmě, že se miniinvazivní chirurgie uplatňuje již nějakou dobu i v oblasti neurochirurgie, ale stále je na čem pracovat. V současné době zažívá boom v neurochirurgii radiofrekvenční řešení, které nalezne uplatnění endoskopických operacích páteře nebo v ortopedických zákrocích.

Jaké nástroje mohou pomoci neurochirurgům a ortopedickým chirurgům k dokonalým výsledkům?

I ten nejtalentovanější a nezkušenější chirurg nemůže dosahovat dokonalých výsledků za použití nových metod, aniž by měl k dispozici odpovídající lékařské nástroje. Pro provádění operací a explorativních vyšetření méně invazivními metody jsou vhodnými pomocníky přístroje, které pracují na základě unipolární i bipolární radiofrekvenční metody.

Přesně takový je i elliquence SURGI-MAX® ULTRA, jež se postará o nízkou karbonizaci při koagulaci, a hlavně o nižší míru šíření laterálního tepla. Další výhodou pak je, že k homeostáze dochází za nižší teploty než v případě elektrokauterizace.

Moderní přístroje pak zpravidla disponují rozličnou velikostí a tvarů elektrod, aby co nejlépe odpovídali operačnímu poli. To je dalším důvodem proč by elliquence SURGI-MAX® ULTRA neměl chybět v instrumentáriu žádného současné zdravotnického zařízení, které poskytuje komplexní chirurgickou péči.

Důležité je nezaspat, stále se vzdělávat a posouvat medicínu dále

V posledních letech důvěra v lékaře mírně poklesla, a to i přes skutečnost, že jsou možnosti, které moderní medicína poskytuje, stále dokonalejší. Dominantní bývá u pacientů strach, bezmoc a neznalost. Ukažte jim, že dnes již mají na výběr z více možností, aby neměli takový pocit bezmoci.

S tím, aby vaše zdravotnické zařízení dosahovalo opravdu vysokých standardů a bylo vybaveno i pro nejmodernější nadstandardní péči, vám pomohou na https://www.promedeus.cz. Podívejte se na jejich širokou nabídku lékařských nástrojů, výhody, jaké lékařům i pacientům toto vybavení přináší a nebojte se zeptat.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.