Galerie šílenců. Kam až může dojít zdobení těla? | Moje zdraví

Galerie šílenců. Kam až může dojít zdobení těla?

21. června 2018 • 08:00

Podívejte se, jak to vypadá, když touha po výjimečnosti zajde do extrému.

Když měl Henry Damon „vyzdobené“ čelo a ruce, rozhodl se, že se chce zbavit špičky nosu! Proč? No přeci aby vypadal jako komiksový darebák Red Skull. Sedmatřicetiletý Henry pochází z Caracasu ve Venezuele, je prý „normálním“ manželem, otcem i synem. „Ovšem již od dětství miloval komiksy a chtěl se stát Red Skullem,“ říká jeho otec Pal Pablo Hernandez.

Když se Henry seznámil s chirurgem Emiliem Gonzalezem, který se specializuje na extrémní modifikace těla, věděl, že to je jeho šance proměnit se ve svého hrdinu.

„Nejprve musím zjistit, zda je pacient stoprocentně zdravý, bez onemocnění dýchacích cest. Požádal jsem o tomografii nosu a dutin, abych se ujistil, že je možné operaci provést. Ze vzorku nosního hlenu pak bylo potvrzeno, že muž nemá žádnou infekci,“ popisuje lékař stav před zákrokem.

„Většina mých zákazníků ví, že taková modifikace je posledním krokem umění těla. Každý velmi dobře ví, co chce, a stejně jako Henry na mě čekají mnoho let. Jejich sny se pak stanou realitou," dodává.

Korzetový piercing

Další bizarní ozdobou těla je takzvaný korzetový piercing. Do kůže jsou zavedeny kroužky s provlečenými pásky, které lze stahovat. Jako korzet. Tento značně bolestivý trend je oblíbený zejména ve Velké Británii. Dekorace za deset tisíc korun může být použita na jakoukoliv část těla, kde je kůže dostatečně uvolněná. Nejčastěji se korzet umisťuje na záda, do oblasti žeber a dokonce i na krk. Stačí k tomu vydržet hodinu pořádné bolesti.

Upíří žena

Mexičanka Maria Jose Cristerna je známa jako Upíří žena a je hrdou držitelkou světového rekordu ve zdobení těla zapsaného v Guinessově knize rekordů.

Nezastavitelný

Králem šílenců ve zdobení těla je Pauly. Říká si Nezastavitelný (Pauly Unstoppable). A nezastaví se skutečně před ničím. V hlavě má již tři implantáty, protažené uši, upravené nosní dírky, nespočet tetování, propíchnutý šourek, částečně odstraněné bradavky, tetované oči. A teď už i hadí jazyk.
Zažil prý mnoho neuvěřitelného. Porazil ho opilý řidič, skončil v kómatu. O pár let později se pokusil o sebevraždu. Byl postřelen i pobodán.

"Jsem se sebou spokojený a chci pokračovat. Bez svých ozdob jsem se cítil ve světě lidí úplně ztracený,“ říká Pauly.



Autor: pas
 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.