Devět hodin denně v posilovně. Dívce je ale 10 let | Moje zdraví

Devět hodin denně v posilovně. Dívce je ale 10 let

Devět hodin denně v posilovně. Dívce je ale 10 let
Nejdřív CrossFit Games a pak třeba olympiáda • Autor: profimedia.cz
3. května 2018 • 12:00

Malá šampiónka má jasný plán na následující roky.

Byla to láska na první pohled. Když jí bylo šest let, uviděla v tělocvičně svého otce při vzpírání. Tato sportovní disciplína jí učarovala. Od té doby tráví Američanka Brooklyn Sittner z Montany v posilovně každý den. Když poprvé vyzkoušela kruhy, nechtěla se jich vzdát. Stále se na nich přitahovala.

Dnes je jí deset let a u svého otce tráví až devět hodin denně. Ve svém věku uzvedne již 45 kilogramů, tedy váhu dospívajícího chlapce.

Dívka se věnuje CrossFitu, což je druh cvičení, které posiluje celé tělo. Jde o spojení gymnastiky, rychlosti a silového tréninku.

Brooklyn má jasný plán. Čeká na rok 2021, kdy jí bude čtrnáct let a bude se moci zúčastnit prestižní soutěže CrossFit Games. A potom? Třeba olympiáda.

„Když se ráno probudím, vím přesně, co budu dělat. A to mám ráda. Nejsem typ člověka, co se nechá unášet životem. Já jdu svou cestou," říká o sobě Brooklyn.

"Jsem velmi soutěživá a chci na sobě pracovat. Šest až sedm dní v týdnu jsem v tělocvičně, obvykle po dobu osmi až devíti hodin," dodává. Brooklyn se vzdělává doma, nechodí do školy. Veškerý další čas tráví v tělocvičně. Nemá pocit, že jí něco jiného uniká. Často cestuje a jak sama říká, vnímá, že dělá na rozdíl od svých vrstevníků něco výjimečného.

„CrossFit je můj nejlepší kamarád, je to moje rodina. Díky cvičení zažívám něco neobvyklého a setkávám se s podobně zaměřenými lidmi,“ dodává malá šampiónka.

"Lidi mě obdivují a taky se často ptají, jestli bych je uměla popadnout a hodit na konec místnosti," směje se Brooklyn.



 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.