Převléká se za mořskou pannu. Snaží se tím o záchranu. Koho? Čeho? | Moje zdraví

Převléká se za mořskou pannu. Snaží se tím o záchranu. Koho? Čeho?

Převléká se za mořskou pannu. Snaží se tím o záchranu. Koho? Čeho?
Absolvoval i kurz vílího plavání • Autor: profimedia.cz
2. května 2018 • 10:00

Přes den pracuje v kanceláři. Pak vyráží k oceánu.

Filipínec Rey Julien Teves pracuje jako telefonní operátor, ale v soukromí se zabývá problémy znečištěné přírody. Nejvíce ho trápí současný stav oceánů. Rozhodl se na tento problém upozornit skutečně neotřelým způsobem. V převleku mořské panny tráví čas na pláži nebo na přilehlých skalách, tak, jako vždy sedávala mořská víla.

Osmatřicetiletý muž pochází z Cebu na Filipínách a do života víl se zamiloval před rokem. Neváhal se také zúčastnit kurzu „vílího plavání“.

S vlastnoručně vyrobenou vílí ploutví ozdobenou třpytivými krystaly se Rey od té doby kromě plavání v oceánu i rád nechává fotit.

„Je to můj koníček a navíc mě to téma velice zajímá,“ říká Rey, který stále zdokonaluje svou vizáž. „Zatím sklízím jen pochvaly, nemám žádnou negativní zkušenost s lidmi.“

Vílí komunitu poprvé založila v 19. století profesionální plavkyně Anette Marie Sarah Kellerman, která jako první žena na světě začala plavat oděna do „vílí“ ploutve a svým počinem inspirovala další ženy.

„Miluji oceán, a jestli ho chceme zachránit, musíme změnit své návyky. Každý, kdo jde po pláži, může alespoň posbírat odpadky nebo podporovat místní úklidové služby,“ dodává Rey Julien Teves.

 

Nejhledanější nemoci

Víte, co přesně vás čeká na vyšetření, které vám lékař předepsal? Zjistěte, co které znamená.